Når mor holder fri…

.. så ved hun ikke hvad hun skal lave!

I går skulle jeg undvære Valdemar for første gang efter en lang påskeferie, hvor vi har været klistret sammen 24/7. Det var lidt hårdt. Jeg savnede ham meget de 8 timer vi var adskilt. Alligevel synes jeg det var en fin idé med en fridag til mor i dag, og Valde i dagpleje, så han lige kan vænne sig til at være der igen efter ferien.

Idéen var god, virkeligheden en anden. Ofte hungrer jeg efter at få lidt fritid. Min definition af fritid er et tidsrum, hvor jeg ikke skal forholde mig til andre mennesker overhovedet. Men når jeg endelig får det, kan jeg ikke håndtere al den frihed. Typisk. Samtidigt skal jeg også virkelig anstrenge mig for at udnytte den dyrebare tid ordentligt – dvs med andet end huslige pligter.

Lige for tiden befinder jeg mig i en form for religiøs/filosofisk krise, som foruden at gøre mig i tvivl om alt og give mig lyst til at blive buddhist, fik mig til at mene, at jeg havde brug for at læse noget Martinus.
Derfor satte jeg i morges næsen mod Hørsholm bibliotek for at finde nogle bøger. Men de stod i magasinet, så jeg måtte vente på at der kom noget personale (som ikke er der hele åbningstiden).

Biblioteket er nærmest et stort legeområde, hvor vi tit har været med Valdemar. Så det faldt mig helt naturligt at sætte mig i en sofa i børnehjørnet med et “Vores Børn”-blad. Selvfølgelig var der som sædvanligt en lille gruppe mødre med deres børn. De sad og snakkede, og det så så hyggeligt ud, at jeg næsten havde lyst til at joine. Men hov, jeg havde jo ikke noget barn med. Og da den ene nævnte noget med en Facebook-gruppe for hjemmegående, tænkte jeg, at de nok synes det var lidt mærkeligt, at jeg mig barn var i dagpleje, når jeg havde fri.

Således brugte jeg halvdelen af min (børne)fridag på at sidde i legehjørne og føle mig amputeret og savne Valde, mens jeg forsøgte at glemme alt om børn, hvilket selvfølgelig var umuligt. Flot, mor.

Forresten – kender I det med, at man har ligget med sin telefon så længe i sengen, at ens fingre sover, og man taber den ned i hovedet på sig selv (eller på barnet) ? Godnat!

En ode til Gud Fader den almægtige

Gud er overalt. over-fuckin-alt. man kan se Gud i alt. han er også der hvor man mindst venter det. Gud er mange andre steder end i kirken. hvordan har man nogensinde fået den idé at han skulle være inde i en kirke? hvordan fik man nogensinde den idé at omtale en bygning som kirken? Gud er stor, større end religion, større end ord. Hans kraft gennemtrænger alt, det er selve livets kraft. Alt hvad nogen nogensinde har omtalt som Det Guddommelige, det ER Gud. Jeg synes vi lutheranere er en smule fucked up, når vi mener at Gud er i ordet. Ordet som læses op i kirken. ORDET. ja, det er klart, ordet er et vidnesbyrd om Guds karakter og gerninger. men ordet blev kød i blandt os. KØD. og det er det stadig. Men man må huske på at Gud eksisterede længe før ordet, før bibelen. Han er SELVE LIVET. og vi er en del af det liv. Gud HAR velsignet os. Det var det allerførste han gjorde mod mennesket. Vi er allerede velsignede i kraft af at vi har evner til at skabe. Man behøver ikke en præst eller en kirke for at blive velsignet af Gud. tror I Gud har skabt religion? tror I han har skabt nogle små kasser, man kunne putte ham ind i? Gud er så stor og mægtig, man kan ikke undgå Gud, for det er selve livet. Gud er så grande, magnum, Gud er så mega omni! fuck religion og kirker og præster, ja sorry my dutch, vi ER kirken, vi ER præsterne, vi ER velsignet fra starten af. TILLYKKE! nå ja, og så er der jo lige det der med synden.. Den tager vi en anden dag.

Vis mig dit fodtøj, og jeg skal fortælle dig hvem du er!

I mit yndlingsradioprogram (lige efter Hithouse med Mylle) i søndags, var der en der talte om, at det var ærgerligt, at alle stod og kiggede på deres telefon, når de fx venter på toget. Man skulle prøve at kigge op, næste gang man står på Nørreport, det kunne jo være man kunne blive forelsket! Der må i hvert fald være nogle møder med mennesker, man går glip af, når man ikke det sig omkring.

Så det gjorde jeg i morges! Så mig omkring. Bare på Kokkedal station. Der var forsinkelser på togene, hvilket gav mig ekstra tid til at studere mine med-pendlere. Jeg begyndte straks at sætte ting i system, og det blev faktisk ret underholdende. Jeg begyndte at kigge på folks sko, og gjorde mig forestillinger om, hvorvidt man kan dømme folk på deres sko, og måske endda kategorisere den derefter. Det startede egentligt med, at jeg lagde mærke til, at alle “business-mændene” havde end sko på. Foruden skjorte, tørklæde, kort frakke og en lille trolly-lignende kuffert.

Alle typer sko på listen er observeret på folk på min rejse  fra Kokkedal til Frederiksberg, undtagen fivefingers. Man må også tage årstiden i betragtning. Nogle går i kondisko eller pæne sorte sko året rundt, selvom det er sk* koldt.

Ja, jeg Elsker at kunne putte mennesker i kategorier, og Ja, det er meget fordomsfuldt og stereotypt. Men sjovt! Så her kommer min liste:

Spidse sorte lædersko – businessmand

Converse – jazz-spillende gymnasieelev

Lange støvler med hæl, blanke – businesskvinde

Lange støvler, ruskind – gammel hippie

Støvletter, blanke med hæl – semi-businesskvinde

Støvletter med spænder – studerende

Kridhvide sneaks – hipster, kunstner, street

Semi-slidte hvide sneaks – humanist, hipster

Klassisk Adidas – blå: humanist, sort: autonom

Løbesko – sporty

Kondisko – doven studerende

Vandrestøvler – IT-type

Vandrestøvler med uldsokker – spejderleder, pilgrim

Vandresko – klassisk musiker, aktiv pensionist

Vandresko med uldsokker – antropolog

Sikkerhedssko – håndværker

Gule lædervinterstøvler – semi-gangsta, Nordsjællandsk gymnasiedreng, smartfyr68

Termostøvler – friluftstypen

Cykelsko – nørd

Længe støvler med pels – forvirret??

Sorte sneaks – totalt gangsta

Semi-sikkerhedssko/Ecco – kemi/fysiklærer

Dr. Martens- pædagog, hjemmegående mor

Sælskindsstøvletter med uldsokker og dertilhørende mini-slædehund – eskimofil/specialestuderende

Støvletter conversestof – ligeglad med kulde, veganer

Flade stofsko – veganer, gymnasiepige

Sejlersko – afslappet sælger, solbrændt pensioneret direktør

Langrendsskistøvlelignende – ergonomisk bevidst

Lange fake-leopard/zebrastøvler – shopaholic

Slip-in businesssko – den effektive sælger

Nypudsede spidse sorte lædersko – neurotisk sælger / midtvejskrise

Udslidte spidse brune lædersko – Poul krebs-typen

Støvletter, mønstret læder – semi-rig

Tætsiddende lange støvler med elastik – psykolog eller politiker

Ecco fodformede – oldemor

Røde Gummistøvler – efterskoleelev, børnehavebarn

Grønne gummistøvler – landmand

Sko med velcro – doven/skolebarn

Guld-sneaks – for kendt til det her sted

Adidas med blomster – mommyblogger

Støvletter lys ruskind – ung mormor

Støvletter til mænd – karrierefar

Udslidte hvide sneaks – gymnasieelev, kunstmaler, filosofistuderende på CBS

Lak støvletter med frynser – fashionista

Kinasko – efterskolepige

Nike free sort med hvid sål- kreativ og smart

De. Martens med hvide snørebånd – skinhead

Sorte fodformede – amatørskuespiller, danser

Ekstremt udslidte kondisko – min mand

Fivefingers – yogi eller friluftstype

Gule gummistøvler – Kristen jyde/Bamse og Kylling-fan

Diskret sort lædersko med minihæl – universitetsunderviser / frikirkepræst

Lange støvler med snørebånd – folkeskolelærer / stilbevidst friluftstype

Hvide Dr. Martens – ex-punker

Løbesko med uldsokker – mig (for doven til at binde vinterstøvlerne)

Semi-slidte løbesko – fysioterapeut

Sorte gummistøvler, Ilse Jacobsen Hornbæk – mor/bedstemor fra Nordsjælland

Sorte gummistøvler – sundhedsplejerske

Vans med plateauhæl – Kristen skater

Sorte spidse lædersko, ikke skinnende – folkekirkepræst

Vans slip-in – konfirmand

Militærstøvler – soldat / metaller
Vans med snørebånd – sporty sygeplejestuderende

shoe_collage_by_rashnu2010

Tegning: Rashnu2010.deviantart.com