Slut med forbudt

I går var dagen hvor jeg valgte at gå på kaffe- og sukkerafvænning på samme tid, fordi jeg gerne ville være sundere. Har tit haft vilde fantasier om at gå på “Raw-til-4-bølgen”, men det er lidt urealistisk når man ammer. Så jeg besluttede mig for at være NeoHippie til 12 og Leif resten af dagen. Det gik også meget godt med en kæmpe smoothie og masser af bananer. Men så kom jeg i tanke om, at det er forbudt at gå på afvænning. Det er simpelthen strengt forbudt at nægte sig selv kaffe og chokolade når man er på barsel. For man skal jo overleve. Og det ender ikke godt, det ved jeg. Sidste gang jeg forsøgte det, da Valde var lille, græd han selvfølgelig hele dagen. I går havde vi en lortemorgen, om det var på grund af manglen på drugs eller om den bare virkede mere lortet af den grund, ved jeg ikke. I hvert fald kan jeg ikke anbefale at have to skrigende børn med i en bus, og for at det ikke skulle være nok, stod der en stor lastbil og spærrede vejen, så vi måtte vente i en stillestående bus med skrigende barn. Jeg var så smadret kl. 9, men trøstespiste ikke andet end bananer. Da jeg kom hjem var der både chokolade, chips, cocopops og småkager i huset – fejl nr. 1! Jeg tømte chipsposen og spiste noget falafel. Men ingen kaffe! Lassefar kom tidligt hjem, og jeg var virkelig sur og negativ. Vi skulle sende invitationer til navngivningsfest, og jeg kunne ikke se meningen med det, var ved at fortryde at vi overhovedet havde planlagt det, og syntes bare vi skulle aflyse. Herefter tog jeg mig en lur på to timer sammen med baby, og derefter var verden lidt bedre. Men kun lidt. Der blev jeg mindet om, at det simpelthen ikke er det værd. Det skal være slut med forbudt, som titlen lyder på en bog skrevet af en klog mand. Min hjerne kan simpelthen ikke håndtere det. Jeg har prøvet det så mange gange, og har hele mit liv haft regler for hvad jeg måtte spise, på grænsen til det sygelige, indtil jeg i 2013 besluttede mig for ikke at have regler længere, og siden da har jeg aldrig haft det bedre. Jeg tænker stort set aldrig over hvad jeg spiser, og jeg spiser præcis hvad jeg har lyst til. Og det har hverken gjort mig tykkere eller mere utilfreds. Det minder mig om en ny strategi, jeg kom på allerede under mit ophold i Taizé: det der med at fokusere på, hvad man gerne vil, i stedet for hvad man ikke vil. Når man fokuserer på det man ikke vil eller må, bliver drivkraften mod det kun stærkere, i hvert fald for mig, og jeg fyldes af negative følelser og tanker, og skælder mig selv ud, hvis jeg “falder i”. I stedet vil jeg fokusere på det jeg gerne vil have mere af. Det gælder både i forhold til sundhed, tro, idealer, hverdagen osv. For eksempel vil jeg gerne spise mere grønt og flere vitaminer. Så må jeg fokusere på det, frem for forbud. På den måde får jeg mere nydelse i hverdagen, og det er mit mål nu. At fokusere på det, jeg gerne vil have mere af.

Faktisk har jeg skrevet lidt om det her, da jeg efter mange år som en sur wannabe-autonom-militant-veganer-venstreorienteret-queer, blev træt af at være vred. Efterfølgende har jeg arbejdet meget med min vrede, bla. på 12-trins-kursus, og jeg gider helt ærligt ikke bruge så meget energi på det mere. Betyder det jeg er mindre revolutionær? Nej, for revolutionen må starte indefra, og går man og er vred og bitter, er man ikke modtagelig overfor det nye.

71 thoughts on “Slut med forbudt”

  1. Tak tak tak tak
    Jeg følger dig på insta, og ville gerne begynde at læse din blog- og da jeg samtidig er i min egen indædte slut-forbudt med alting- rammer dette indlæg lige ned i min egen turban.
    Du sætter mange gode ord på noget det fylder meget i mig.

    1. Ulddamen! Jeg nyder at følge dig på insta. Tak for din kommentar. Godt du kan bruge det! Så er det ikke helt spildt 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *