Mombie 2.0

Det der sker er at klokken er 11 og jeg spiser is og ser Big Little Lies, barnet sover i viklen. Jeg er wasted, føler jeg har været på Roskilde. Det har jeg ikke, bare haft for mange planer samtidigt med en skrigende baby. Toppet med en dag igår, hvor baby nægtede at sove om dagen, hvilket endte med meget gråd om eftermiddagen. Nu skal jeg seriøst lære at blive hjemme. Før barn ville jeg aldrig have haft så mange aftaler. Det er bare noget jeg gør automatisk, når jeg er på barsel. For når folk spørger om vi skal ses, siger jeg “ja, jeg har jo altid tid”. Og når jeg bliver inviteret til noget, som fx den forgangne uges bachelorfest og fødselsdag, tænker jeg, “ja ja, jeg er jo supermor, det var så nemt da Valde var lille, så jeg skovler da bare lige to børn under armen i offentlig transport og tror på at jeg både kan slappe af og nå at snakke med folk”. Behøver jeg sige at virkeligheden ofte er en ganske anden? Jeg er simpelthen for optimistisk, ganske enkelt. Men det er heldigvis ikke det værste man kan være. Desværre fortryder jeg ofte når jeg først er kommet afsted, og de seneste par oplevelser har gjort mig lettere deprimeret, fordi jeg har mistet lysten til at tage nogle steder. DSBs sædvanlige sommer-sporarbejde gør det ikke bedre.

Ja, jeg er supermor, men jeg har også et stort behov for stilhed, og bliver lettere sindssyg, hvis jeg er social for længe ad gangen. Det er ikke så meget den grædende baby, der dræner mig, det er mere det, at skulle forholde mig til andre mennesker samtidigt. For to uger siden var jeg virkelig frisk, men nu er jeg så træt, at jeg næsten ikke magter at gå. Mine ben og fødder er så ømme om aftenen. Nok fordi jeg stadig vejer 10 kg ekstra og bærer rundt på 6 kg baby hele dagen. Nu vil jeg gøre en indsats for at få nogle rolige dage fra nu af og i næste uge. Jeg har brug for bare at finde ro i hverdagen og nyde at der ikke sker det store. NÅ JA! Det der sker er, at jeg har kickstartet min karriere som youtuber (på Instastory), og jeg har allerede fået 5 fans! Sikkert flere end der læser bloggen her. Jeg har længe tænkt på at jeg hellere vil lave videoer, for det her bloggeri er lidt for tidskrævende. Men lad os nu se. Min søster synes jeg seriøst skal styre mig, men det gider jeg ikke. Mit eneste mål i dag er at lave en iskaffe senere. Ellers skal jeg bare stene for vildt. Jeg behøver ikke støvsuge, det gjorde jeg i går for at få baby til at sove, og det virkede! Det er ok at være træt, selv i det her effektivitets-tyranni. Hvis ikke det skulle være ok at være det nu, hvornår så? Der er ikke noget jeg skal. Jeg er ligeglad med om solen skinner, jeg vil være rebelsk og sidde indenfor og se serie. Lige nu gider jeg ikke gøre noget for at tilfredsstille andre, jeg må tænke på mig selv. Folk må komme til mig, hvis de vil noget (med chokolade, selvfølgelig). Min baby bliver så hurtigt stor, og den her tid kommer aldrig igen. Resten af verden løber ingen steder.

 

2 thoughts on “Mombie 2.0”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *