Stofble-situationen og andre trivialiteter

Her er en lille hverdags-update. Jeg sidder i sengen og har lige fået en lille middagslur. Eva Luna ligger ved siden af, og Valdemar sover i klapvognen ude på terrassen. I dag er en grå regnvejrsdag, men ellers har sommeren været god mod os. I tirsdags var vi på Frilandsmuseet, og i går badede jeg i Furesø, og fik mig lidt tan! I morgen drager vi på ferie. Først til Odense for at besøge Tahini og derefter en uge til Fur, som afsluttes med 80-års-fødselsdag hos bonus-bedste/olde. Og vi har lejet en bil, halleluja!

Mit “projekt bliv hjemme” gik rigtigt godt. I løbet af 11 dage var vi kun et lille smut i Hørsholm og ellers bare hjemme i Kokkedal.

Vi har holdt 3 ugers pause fra stobleerne, fordi vi var ved at drukne i vasketøj. Men for nyligt blev jeg træt af at bruge penge på bleer, af at Lassefar ikke kunne kende forskel på Eva og Valdes bleer (bleerne fra nemlig.com har samme motiv i alle størrelser), og jeg blev irriteret over forbruget af plastikposer, og lugten af engangsbleer, valgte vi at give stofbleerne endnu en chance. Dog kun på deltid, da mange af vores gamle bleer desværre var blevet utætte, så vi kun havde ca. 10 velfungerende bleer. Men som en engel sendt fra himlen kom min gamle veninde, som også hedder Eva, forbi i dag med en hel kæmpe kasse fuld af stofbleer! Så nu bliver det sjovere, både med bleer, der ikke er utætte, og fordi de er flotte. Og eftersom Eva (babyen) nu kun skider 1 gang om dagen, behøver vi ikke drukne i vasketøj. Desuden er jeg begyndt at bruge Elimination Communication (google det), så det sparer også lidt på bleerne.

En karma-kasse med stofbleer

Derudover har hun også lånt mig to fastvikler. Jeg har haft lidt problemer med at få bundet min Little Frog-vikle, det var som om den ikke kunne blive stram nok, og det ene ben hang. Den af viklerne jeg har prøvet sidder meget bedre, fordi den nok er gået mere til, og så er der en lille smule stræk i stoffet, hvilket er lækkert. Den skal med på ferie!

I dag er Eva Luna to måneder! Vi har haft besøg af sundhedsplejersken, og Eva vejer 6,1 kg og er 62 cm lang. Hun bruger str 68 i tøj. Meget af det tøj, hun kan passe nu, brugte Valdemar, da han var 5-6 måneder gammel. Spændende, ikke? Hun er så skøn og dejlig, græder stadig om aftenen, men ikke så meget mere.

To dejlige vikler – en Kindsknopf og en Didymos (den gule)

Nå ja, lige en anden interessant ting! Jeg var blevet alt for afhængig af Instastory (nok fordi jeg havde fans, haha!), så nu er jeg gået offline, i hver fald fra Facebook og Instagram. Man skal nemlig huske at skrive på nettet, at man går offline, det skal alle jo vide, da det er meget interessant. På min ferie ville jeg automatisk være offline, da jeg ikke har en smart-telefon, og ikke medbringer tablet eller computer, men jeg tænkte jeg ville varme op en uge før ferien, da jeg ellers ville blive for abstinens-agtig og irriterende at være sammen med (bliver jeg nok alligevel, stakkels mand!).

Men hey, kan vi lige snakke om eskapisme? Jeg er træt af den diskurs der hersker omkring “tiden før internettet”. Forestillingen om at man dengang altid var til stede i nuet og kiggede hinanden dybt i øjnene hver aften. For det første var der ikke rigtigt noget der hed fritid, mig-tid eller alenetid. For det andet har man bare haft andre måder at flygte fra virkeligheden på, og helt ærligt, hvem har ikke brug for det engang imellem? Jeg går selv meget ind for nærvær og nuets kraft og bla bla, men jeg er træt af “nærværs-tyranniet”. Du skal være i nuet hele tiden, men vi ved jo allesammen godt at det er umuligt. Nogle gange har man bare brug for at få den såkaldte virkelighed lidt på afstand. I gamle dage læste man fx en bog, når man havde brug for at glide ind i en anden verden, men der var da ikke nogen der anklagede en for at være en dårlig mor af den grund?! For mig at se er man ligeså meget fraværende om man sidder med en telefon eller en bog. Forskellen er nok, at det er godt for hjernen og fantasien at læse bøger, hvorimod det er bevist, at smart-telefonen kan ødelægge hjernen og koncentrationsevnen. Så gør hvad du vil, men kom ikke og fortæl mig, at der nogensinde har eksisteret mennesker, som ikke har haft behov for at flygte lidt.

Nu vil jeg forsøge at få pakket alle vores ting, og drage på offline-ferie. Hvis jeg forvandler mig til en djævel, kan I glæde jer over, at det ikke går ud over jer (Tahini undtaget). Når vi vender tilbage får vi nok at se til med bedsteforældrebesøg og navngivningsfest, så der bliver nok lidt stille på bloggen. Er I ikke bare helt vildt glade for at vide det?!

Hej hej

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *