Downsizing #1 – facebook

Så ramte downsizing-bølgen også mig! Downsizing handler om at fjerne ting fra sit liv, som roder og forstyrrer. Jeg kan egentligt bedre lidt det gode gamle danske ord “decluttering”, for for mig handler det ikke kun om at have færre ting eller mindre plads. Man kan nemlig godt have mange ting uden de roder, og man kan også godt have meget få ting og stadig opleve meget rod i sit liv. Så det er mere end bare det materielle, det handler også om relationer, informationsstrømme, og hvilket forhold man har til de forskellige ting. Men jeg tror der er noget om snakken, når folk siger, at det at fjerne materielle ting fra hjemmet, skaber en forandring. Om det er frihed eller hvad det er, er nok forskelligt fra person til person.

Jeg startede et andet sted, nemlig med noget af det, der skaber mest “larm” i min hverdag: den uendelige informationsstrøm, jeg udsætter mig selv for. Jeg læser aldrig nyheder på nettet, til gengæld bruger jeg meget tid på Facebook, Instagram og blogs. Derfor startede jeg med at rydde ud i mine facebookgrupper i går.

Faktisk har jeg downsizet på facebook af flere omgange. For det første har jeg slettet min profil et par gange og lavet en ny. Engang havde jeg 985 venner, men så slettede jeg min profil og lavede en ny, med under 100 venner. Nu har jeg ca. 150 venner, så selvom jeg satdig synes det er (for) mange, er der blevet ryddet en hel del ud i dem.

For det andet besluttede jeg mig for at rydde ud i informationerne i mit facebook-feed, sidste gang jeg vendte tilbage efter en facebook-pause (i august 2015). Det vil sige, at jeg har “unfollow’et” alle mine venner, således at deres statusopdateringer ikke figurerer i mit feed, men kun updates fra udvalgte grupper og sider. Det betyder, at jeg aktivt skal gå ind på en persons profil, hvis jeg vil følge med i deres liv, og det fungerer rigtigt godt for mig, idet jeg slipper for meget ligegyldig information.

Nu har jeg så også fået ryddet op i mine grupper, og det er dejligt! En af de grupper jeg har meldt mig ud af, er min terminsgruppe (en facebookgruppe med random gravide kvinder, som har termin samme måned) – og hvilken lettelse! Jeg har brugt alt for meget tid på at sidde og stene i den gruppe, men man får altså ikke noget godt ud af at sammenligne sin baby med andres. Eva er som hun er, og jeg gider ikke fokusere på sovetider, søvnmønstre, vægt, tigerspring, hvor meget hun spiser osv. Nok er jeg stærk og hviler i mig selv, men så snart jeg klikkede mig ind på gruppen, begyndte sammenligningen. Og desuden er der meget ligegyldig info, og til tider en del fnidder (hvilket jeg dog finder underholdende). SÅ – første skridt taget. Det var jo nemt nok.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *