Man har et standpunkt til man tager et nyt..

“Jeg vil starte ugen ud med at modsige mig selv” – sådan lød indledningen til dette blogindlæg inde i mit hoved, men jeg har haft ret travlt denne uge, og er desuden på ferie i “virkeligheden”, så jeg har været minimalt online siden i søndags (netflix undtaget!!). Som en efterfølger til mit indlæg 10 gode grunde til at have en barnevogn, vil jeg give en update på barnevogns/slynge-balancen i mit liv. Den er ca. 99% vikle og 1% barnevogn. Det vil sige, at Eva sover alle sine lure i viklen, engang imellem i sengen sammen med mig, og et par gange om ugen ligger hun i klapvognen og kigger på vej hen for at hente Valdemar. Det vil hun gerne nogle gange, men ikke for længe ad gangen.

Hvad er der sket? Jeg er simpelthen blevet afhængig! Det er jo vanedannende, det skidt (eller, det er jo godt). Jeg ved ikke om det er karma eller hvad, men i det sekund, jeg havde trykket “udgiv” på barnevogns-indlægget, blev jeg glad for min vikle! Nu kan jeg slet ikke undvære alt vikleriet, og jeg kan ikke forstå, hvordan jeg bare kunne lægge Valdemar ud og sove i en barnevogn i en ikke-aflåst baggård i Husum i vinterfrost, mens jeg selv sad oppe på 1. sal og slappede af med min babyalarm. Ikke at det er forkert, det her vikle-halløj er bare så meget hyggeligere! Så undskyld, slyngemødre, jeg forstår jer nu! Så ja, man har et standpunkt til man tager et nyt (typisk mig):

Derfor behøver jeg ikke en barnevogn:

1. Oppakning – for det meste er det intet problem for mig at have det, jeg skal bruge i en rygsæk. Når vi er på tur med begge børn har vi klapvognen med, da Valde sover middagslur i den, og så kan vi også have tilsvarende mere med. I forhold til indkøb er jeg begyndt at handle på nettet, så det er heller intet problem.

2. Min krop – Min krop var meget øm (især i bækkenet) de første 3-4 uger efter fødslen, og derfor var det anstrengende at skulle bære mit barn hele tiden, men efter jeg ikke længere har ondt, er jeg begyndt at nyde det meget mere. Nå ja, og så kom jeg i tanke om, at jeg er så heldig at have en mand, som også kan bære barnet.

i strækviklen hos far

3. Skygge om sommeren – Man kan jo bare sætte sig i skyggen, sværere er det ikke!

4. Jeg sveder!!!! – ja, jeg sveder stadig, men det gør jeg altid – baby på maven eller ej.

5. Spille musik – det har jeg ikke fundet en løsning på endnu.. men indtil videre kan jeg godt undvære det.

6. Sove udenfor – der er vist ikke noget belæg for at det skulle være sundere at sove ude frem for inde. Desuden sover baby også udenfor i viklen, hvis jeg er ude.

7. Et sted at lægge baby – jeg har erhvervet mig en vikletai, som er nemmere at binde, når man er på farten, og eksempelvis sidder i en bus. Men sjovt nok blev jeg virkelig glad for min fastvikle efter jeg købte min vikletai, for den er altså mere komfortabel. Det er nok bare et spørgsmål om tilvænning.

Vores flotte Didytai

8. Stofbleer – vi har givet stofbleerne en ny chance, men når jeg er på tur en hel dag eller længere, bruger vi engangsbleer, som ikke fylder så meget.

9. Ligge ned og sove om dagen – løsningen er denne geniale ting: kollektiv middagslur! De dage Eva gider, lægger vi os begge to i sengen og sover. Nogle gange sover hun første halvdel af luren i viklen, og bliver så overflyttet til sengen senere. Så det er i hvert fald ikke viklen, der frarøver mig søvn.

10. Pasning – dagplejere og pædagoger har en eller anden magisk evne til at få børn til at sove i barnevogn (uden at gå med den!), så det skal hun nok lære.

Konklusionen: det er rart at have både en vikle og en barnevogn, men viklen ville jeg aldrig leve uden. Vores fancy-skraldede barnevogn står nu ude i opgangen, og der bliver den nok stående, indtil Eva er vokset ud af den. Så kan hun overtage Valdemars barnevogn, hvis hun altså gider. Jeg gider i hvert fald ikke tage “kampen”, når nu vi begge elsker vikleriet.

Hermed anbefaler jeg alle at prøve “babywearing”, men pas på, det er vanedannende!

Første strandtur – med Manducca-bæresele

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *