#7 Julekalender: Hverdag

Hverdagen. Det er den der fylder mest i løbet af et år. Noget jeg engang hadede, og altid har frygtet. En frygt for at drukne i leverpostej og sure rutiner. Men Gud har lært mig at blive glad for hverdagen. Eller i hvert fald slutte mere fred med den…

Min hjerne er ristet. Jeg ville gerne have åbnet to låger i julekalenderen under overskrifterne ”ægteskab” og ”økumeni” i går og i dag, men jeg har svært ved at få styr på alle tankerne og ordene. Mit mål var at skrive et indlæg hver dag i december. Meget ambitiøst, jeg ved det, men man skal jo sætte sig nogle mål. Så gik der hverdag i den, som man siger.

Så hvorfor ikke fortælle lidt om min hverdag? Vores hverdag, for efter jeg har fået partner og barn, er det ikke længere kun mig, der sætter dagsordenen.

For det første bliver Valdemar puttet ret sent, og det gør det svært at blogge, da jeg ofte falder i søvn sammen med ham. For det meste går vi i seng mellem 19.30 og 20.30, nogle gange før, andre gange senere. Jeg ved nogle mener, at børn skal have totalt faste sengetider. Det kan jeg godt se det fornuftige i. Jeg gider bare ikke gøre noget til en kamp, som ikke behøver være det, herunder putning. Putteseancen skal ikke være en kamp. Efter min mening skal intet i forhold til mit barn være en kamp – sådan er der nok nogle, der oplever det, og der findes jo også mange forældre, som har mødt mange flere udfordringer end os. Vi har det ret nemt. Men vi gør det også nemt for os selv. Fx har jeg aldrig insisteret på at ”nu skal du sove, for nu er klokken 19.00”. Selvfølgelig kan jeg godt til tider tænke, at nu burde han sove, hvis ikke han skal være for træt i morgen. Og ofte kan vi godt ligge 20-30 min. inde i sengen og lege og tumle lidt før han falder til ro. Men hvis han virkelig ikke gider sove, så kan jeg godt ”give op”, tage ham med ind i stuen og prøve senere. Jeg er forælder på den måde, jeg er, ikke kun fordi jeg er lidt doven, men også fordi det er det nemmeste og mest naturlige for mig. Eksempelvis at amme mit barn i søvn, og lade ham sove i vores seng, eller tage ham op ad barnevognen, hvis han ikke gad ligge der. Så ja, vi samsover, fordi det er det nemmeste! Det gjorde vi ikke det første halve år indtil jeg fandt ud af at det var meget bedre. Vi slår to fluer med et smæk: Mor får mest mulig søvn og Valde får mest muligt nærhed. Win-win!

Godnat

IMG_2259 IMG_2271

4 thoughts on “#7 Julekalender: Hverdag”

  1. Yesterday, the wall on the right side 45 live a miserable life in the three points must win.The shooting location is Owen puts up the location of the many times.Today was asked Owen saw wall dead there is what feeling
    kyrie 4

  2. Draft of the same year on the bottom rookie will be what?In general the draft should be able to blow the other party, who would have thought them took Owen on the 60th pick small Thomas in the same year, he turned out to be in the position of the challenger?
    kyrie 4

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *