Hverdagsforvirret

Det er morgen, klokken er 7.35. Vækkeuret (min telefon) ringede kl. 6.00. Ingen reaktion. 6.30 var det Lasses alarm. “Sæt den til et kvarter senere”. Snooze. Vi ligger og putter, alle tre, men jeg kan ikke sove mere. Tænk, hvis jeg kunne få en morgen for mig selv. Bare en halv time. Tanken er fristende. Jeg forsøger at slippe væk. Men Valde vågner. Amme, amme. Han falder i søvn igen, og jeg får mig sneget ud af rummet, yes!

Frihed! Hvad gør jeg nu?

Schhh, Lola taler! I Go’morgen Danmark…

Lige nu nyder jeg stilheden og min kaffe (og lige efter jeg skrev det, begyndte naboen at bore). Men jeg må indrømme, at jeg er lettere forvirret. Hverdags-forvirret! Jeg havde planlagt, at nu skulle vores hverdag starte med nye, faste rutiner. Det skulle ske i mandags. Valde fik da også en halv dag i dagplejen, men igår valgte vi at pjække, efter vi var kommet ud af døren, da det begyndte at sne helt vildt. I aftes svor jeg derfor, at nu skulle det være! Det ville helt klart være det bedste for Valde at hver dag var ens, og jeg skulle altså også øve mig i at stå tidligt op og komme afsted.

Hvad skete der så? Dynen trak, jeg lå så godt, og det er jo også vigtigt at passe sin søvn. Lasse har fri idag, jeg har fri, og har ikke nogle konkrete planer. Ud over at blogge og spille orgel. Jeg havde tænkt mig at aflevere Valde og køre hen på skolen for at læse. Men der er så ekstremt lidt at læse! Ja ja, som den gode studerende, bør man selv opsøge supplerende materiale, især på en professionsbachelor, men det er jeg altså ikke god til.

Og det sner!!

Misfornøjet? Valde 3 måneder
Misfornøjet? Valde 3 måneder

Der er ikke noget, vi skal idag, og vi har begge fri – hvorfor så aflevere barnet i dagpleje? Er det ikke underligt, at han er der, mens begge hans forældre går derhjemme og laver ingenting? Måske. Jeg synes det er ok at holde en fridag uden sit barn engang imellem, hvis man virkelig trænger til det, og det har jeg også gjort et par gange. Men det er ikke engang tilfældet. Vi er ikke fuldstændigt smadrede.

Så jeg besluttede, at Valde bliver hjemme idag. Og så må vi få det bedste ud af det, selvom jeg nok kommer til at kede mig en del. Men det er ikke hans skyld. Det er nok ikke nogens skyld. Jeg er bare en utålmodig, rodløs sjæl.

Hverdagen? Den er gået i vasken indtil videre, men måske gør det heller ikke noget. Jeg havde så mange gode planer, men glemte en detalje: det er mig, der er ansvarlig for at få hverdagen til at fungere nu. Det er mig, der tager beslutninger om, hvordan den skal se ud for Valde og for vores familie. I samråd med min mand, selvfølgelig. Men det er mit ansvar, forstået på den måde, at der ikke kommer nogen udefra, og fortæller mig hvad jeg skal gøre, eller stikker mig et skema i hånden, jeg skal følge til punkt og prikke. Selvom jeg til tider ville ønske det var sådan.

Jeg er forvirret, har svært ved at finde ud af hvad jeg skal gøre, når jeg ikke ved hvad der skal ske. I flere år har jeg haft følelsen af, at det ville være godt at skabe nogle faste rutiner, men idet jeg endelig har fået det gjort, er der sket en forandring. Enten en ferie, et uddannelsesskift, eller udsigten til en flytning. Jeg befinder mig i en venteposition, og har gjort det længe. Hvor jeg ikke kan opbygge en hverdag, som skal være min, vores i flere år frem. For så snart det er sket, flytter vi. Sådan har det altid været, og det giver en stor uro i mig. Jeg håber ikke den smitter af på Valde.

Jeg ønsker virkelig, han kan få en stabil hverdag, han kan hvile i. At han ikke kommer til at flytte så meget rundt, som jeg har gjort i mit liv. At han ikke kommer til at føle sig ligeså rodløs, men ved hvor han hører til.

Ærligt talt ville det være meget nemmere for mig, hvis en anden tog styringen, en som vidste, hvad der var bedst for mig. Ofte sidder jeg nok og venter på, at der kommer en og tager over. En voksen, som kan disciplinere mig, stille krav til mig, presse mig og motivere mig. Men den voksne er mig nu!

Det må være årets udfordring…

 

2 thoughts on “Hverdagsforvirret”

  1. What the fuck tabi… ‘en stabil hverdag’ er du seriøs? ;D Jeg kan sgu godt lede dig, stef bliver glad, hvis jeg koster lidt rundt med dig, istedet for ham ;p hihihi, godt jeg fandt din blog, men håber altså stadig ikke, det er helt alvorligt ment.. I såfald.. Spis nogle svampe og kom ned på/i jorden.. Ahh…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *