Om at træffe beslutninger

Jeg er ret dårligt til at tage beslutninger. Nej, jeg er faktisk lidt for god til at træffe dem. Men ekstremt dårlig til at holde fast i en beslutning længere tid ad gangen. Desværre (eller heldigvis for min læringskurve) indbærer “voksenlivet” en del seriøse beslutninger. Tålmodighed!!

Torsdag var min sidste dag på barsel (Ååh, mors store baby, tiden går så hurtigt, kliché kliché). Eller det vil sige, jeg skal stadig gå hjemme et par uger endnu, men bare ikke sammen med Valdemar. Han er nemlig startet i dagpleje. Jeg har bare ikke nået at skrive om det (hvordan får andre mødre tid til at blogge?!). Situationen pt. er, at barnet ofte kun sover 1/2-1 time om dagen, og først sover kl. 20-21 om aftenen (jeg begriber ikke hvordan han kan holde sig kørende). Min mand kommer hjem kl. 18.30 hver dag, så ofte spiser vi også sent, så om aftenen når vi faktisk ikke andet end oprydning, at putte barn og tale lidt sammen. Selvom der er mange ting jeg gerne ville, fx spille orgel og gå til yoga faith. Men det er jo nok en prioriteringssag, og jeg er ikke vant til at prioritere en blog, så mon ikke det kommer hen ad vejen..

Nu kan jeg ikke rigtigt huske hvad vi lavede i på vores sidste barselsdag sammen, men det var i hvert fald noget med at ligge i ske og sove lur sammen, og græde en hel del (kun mig), for det var altså lidt trist. Både det at jeg nu skal aflevere ham et andet sted hver dag, og at han ikke bare kan amme mange gange om dagen når han lige har lyst. Men også fordi jeg indså, at det bare aldrig bliver nemt at være mor. Og med det mener jeg ikke at det absolut er hårdt. Men efter man er blevet mor, er der så mange valg der skal træffes hele tiden, både på egne vegne og barnets. Derudover er der altid tusindvis af bekymringer og ambivalente følelser, det er i hvert fald min erfaring.

Indtil nu har jeg bekymret mig overraskende lidt, og jeg er slet ikke typen der tænker i skrækscenarier omkring mulige ulykker og den store stygge verden.. Min bekymring går mere på om jeg nu kommer til at gøre noget, som vil traumatisere ham, give ham ar på sjælen og psyken, noget som han skal leve med og lide under som voksen. Den frygt er langsomt vokset i takt med at han bliver mere bevidst om verden omkring sig, og får et mere nuanceret følelsesliv. Ærligt talt ved jeg ikke meget om hvad der foregår i hovedet på sådan en lille en, og hvad man skal gøre for ikke at fucke dem op. Jeg vil så gerne give ham et godt selvværd, eller i hvert fald bare nogenlunde. Noget mine forældre ikke formåede, og det har virkelig haft store konsekvenser for mig senere i livet, for et nogenlunde selvværd er essentielt for så mange ting, fx relationsdannelse, egenomsorg, sætte grænser osv. Noget jeg erfarede gennem mit 12-trins-forløb, som jeg vil skrive meget mere om en anden gang.

Hvor om alting er (den danske version af anyways)… jeg oplevede en stor ambivalens, for på den ene side var jeg ved at kede mig ihjel, og glædede mig så meget til at få et afbræk fra hverdagen på barsel, men samtidigt græd jeg over hvor meget jeg ville komme til at savne ham. Alt imens jeg hvert andet øjeblik skiftede mening mellem at ville blive hjemmegående mor og sende ham i dagpleje, men nu er beslutningen truffet, og så vil jeg øve mig i at holde fast i den. For en gangs skyld.

Næsten et år siden
Næsten et år siden

72 thoughts on “Om at træffe beslutninger”

 1. Thanks so much for giving everyone an extremely brilliant possiblity to read from this blog. It is always very nice plus jam-packed with a good time for me and my office mates to visit your site the equivalent of three times every week to see the new things you have got. And definitely, I am certainly satisfied with all the sensational inspiring ideas served by you. Certain 1 points in this posting are clearly the most beneficial we’ve had.

 2. This is the correct blog for anybody who wants to find out about this topic. You realize so much its virtually exhausting to argue with you (not that I really would want匟aHa). You positively put a new spin on a topic thats been written about for years. Nice stuff, just nice!

 3. I am also commenting to let you know what a really good experience our daughter undergone studying your webblog. She picked up numerous details, most notably how it is like to possess a great helping nature to get many others easily learn a number of extremely tough subject areas. You really exceeded her expected results. Thanks for providing such valuable, trustworthy, informative and also fun thoughts on your topic to Julie.

 4. I simply wanted to thank you so much once again. I am not sure the things that I could possibly have handled in the absence of these methods discussed by you directly on my subject matter. It truly was a troublesome circumstance for me, however , finding out a professional technique you dealt with it forced me to leap over happiness. I’m just happier for your advice and then wish you recognize what a powerful job you were undertaking instructing other individuals through the use of your web page. Most likely you have never got to know any of us.

 5. My spouse and i have been really satisfied Michael could finish off his web research from your precious recommendations he received when using the web site. It is now and again perplexing to just possibly be freely giving ideas which some others might have been making money from. We really see we have got the blog owner to be grateful to for that. Those explanations you’ve made, the simple blog navigation, the relationships you can help foster – it’s got all awesome, and it is facilitating our son in addition to our family do think the subject is exciting, and that’s especially mandatory. Thank you for everything!

 6. Thank you so much for providing individuals with an extraordinarily splendid opportunity to read articles and blog posts from this site. It’s usually so pleasurable and as well , full of a good time for me and my office acquaintances to visit your web site at the least 3 times in a week to read the newest issues you will have. And of course, we’re certainly satisfied with the brilliant principles served by you. Certain 2 areas in this article are basically the most effective we have had.

 7. I have to express some appreciation to this writer for rescuing me from this type of trouble. Right after checking throughout the world wide web and meeting recommendations that were not helpful, I assumed my life was gone. Being alive without the presence of approaches to the difficulties you have solved all through the site is a serious case, as well as the kind that would have adversely affected my entire career if I had not encountered the blog. Your good capability and kindness in maneuvering a lot of things was crucial. I don’t know what I would’ve done if I hadn’t come upon such a thing like this. I’m able to at this time relish my future. Thanks for your time so much for this impressive and sensible help. I will not think twice to endorse your blog to anyone who requires support on this topic.

 8. I wanted to compose a word in order to express gratitude to you for all the great recommendations you are posting at this website. My long internet lookup has now been compensated with brilliant information to write about with my guests. I ‘d suppose that most of us readers are very much endowed to exist in a wonderful community with very many wonderful individuals with helpful techniques. I feel very happy to have seen your site and look forward to tons of more entertaining moments reading here. Thanks once again for everything.

 9. I and also my buddies happened to be reading the great hints on your web site and then all of the sudden developed a terrible suspicion I had not expressed respect to the site owner for those tips. All of the women are already as a result very interested to study all of them and have now absolutely been taking advantage of those things. Thanks for truly being very accommodating and for getting varieties of superb things millions of individuals are really eager to know about. My personal honest apologies for not expressing appreciation to you sooner.

 10. Needed to compose you a little note to help thank you very much again regarding the amazing things you’ve provided in this case. This has been so wonderfully generous of people like you to give easily exactly what many of us would have advertised for an e book to make some money for themselves, even more so considering that you might well have done it if you desired. The strategies additionally served to be a easy way to understand that someone else have the same eagerness much like my very own to see more and more with reference to this condition. Certainly there are some more pleasurable occasions in the future for those who start reading your blog post.

 11. Thanks a lot for giving everyone an extremely special chance to read critical reviews from this website. It’s usually so useful and as well , jam-packed with fun for me and my office mates to visit your site nearly 3 times weekly to study the newest tips you will have. Of course, I am at all times happy with your mind-blowing suggestions you serve. Certain two points on this page are completely the most suitable I’ve ever had.

 12. Thanks a lot for providing individuals with remarkably memorable chance to read critical reviews from this website. It is usually so superb and as well , stuffed with fun for me and my office mates to visit your website really thrice every week to find out the new secrets you have got. And lastly, I am just actually amazed with all the good creative concepts you serve. Some 1 tips in this post are unquestionably the most suitable we have ever had.

 13. My husband and i ended up being really delighted when Jordan managed to do his basic research through the precious recommendations he gained from your very own site. It’s not at all simplistic just to always be handing out steps which often other folks have been making money from. And we also take into account we need the website owner to give thanks to for that. All the explanations you made, the straightforward site menu, the friendships you can help to engender – it’s most exceptional, and it’s helping our son in addition to us reckon that that issue is cool, and that is extremely serious. Thank you for all the pieces!

 14. My wife and i have been very excited that Raymond could finish up his survey by way of the ideas he came across out of your web page. It is now and again perplexing to simply choose to be giving freely techniques which often people today have been making money from. And now we fully grasp we have got you to give thanks to because of that. All the illustrations you’ve made, the simple website navigation, the friendships your site make it possible to promote – it’s most extraordinary, and it is aiding our son in addition to us do think that topic is pleasurable, and that is seriously serious. Thank you for the whole thing!

 15. I must show thanks to this writer for bailing me out of this type of incident. Because of researching through the search engines and obtaining methods that were not powerful, I thought my entire life was over. Living devoid of the strategies to the difficulties you have resolved all through your article content is a critical case, and ones that could have in a negative way affected my entire career if I hadn’t encountered your website. Your own personal skills and kindness in controlling a lot of stuff was precious. I am not sure what I would have done if I had not come across such a stuff like this. I am able to at this point look forward to my future. Thanks a lot very much for this impressive and result oriented help. I won’t hesitate to propose your site to any individual who needs guidance about this issue.

 16. I’m just commenting to let you be aware of what a excellent discovery my wife’s daughter gained viewing yuor web blog. She mastered numerous pieces, which included how it is like to possess a marvelous teaching character to have other people just master some impossible subject areas. You really did more than visitors’ expectations. I appreciate you for displaying these beneficial, healthy, educational not to mention unique tips on this topic to Janet.

 17. I wanted to send you this tiny word just to give many thanks again relating to the striking pointers you have shown on this site. It was really wonderfully generous with you to offer unreservedly what many people could possibly have sold for an ebook to generate some money for themselves, precisely now that you could possibly have tried it if you decided. Those strategies likewise acted to be a good way to understand that many people have a similar desire just like my very own to grasp a lot more when it comes to this matter. I’m certain there are many more enjoyable periods in the future for people who read your website.

 18. I precisely desired to thank you so much all over again. I’m not certain what I would have followed in the absence of the techniques provided by you regarding such a subject. It was an absolute terrifying matter in my position, however , encountering the very specialized form you managed that took me to weep for gladness. Now i am thankful for this help and have high hopes you realize what a great job you happen to be putting in training most people all through your site. Probably you have never got to know all of us.

 19. I wanted to compose you this very little word to help say thanks a lot yet again with the awesome methods you have documented in this case. It has been quite shockingly generous with people like you giving unreservedly just what many of us could have advertised for an e-book to help make some profit for themselves, most importantly given that you might well have done it in the event you considered necessary. These suggestions likewise served to provide a easy way to comprehend someone else have the identical interest like mine to see great deal more on the topic of this problem. I believe there are several more enjoyable sessions up front for those who view your blog post.

 20. A lot of thanks for every one of your efforts on this web site. My niece loves making time for internet research and it’s really easy to understand why. We learn all relating to the dynamic mode you present practical tips through this web site and in addition improve contribution from the others on the area then our favorite girl has always been starting to learn a lot. Enjoy the remaining portion of the year. You’re conducting a good job.

 21. I and my buddies have already been reading the good secrets and techniques found on your website while all of a sudden developed a horrible suspicion I had not thanked the site owner for those strategies. Those women became consequently thrilled to read all of them and now have in fact been making the most of these things. Thanks for truly being considerably kind as well as for using certain decent subjects most people are really eager to know about. My personal honest regret for not expressing gratitude to earlier.

 22. Thank you for your entire hard work on this web site. My mom really likes participating in research and it is simple to grasp why. My spouse and i learn all regarding the powerful ways you produce functional guidance through your blog and encourage contribution from website visitors about this subject matter and my simple princess is certainly becoming educated a great deal. Enjoy the remaining portion of the new year. You’re carrying out a tremendous job.

 23. Needed to create you that bit of note to help give thanks over again for your great information you have shown on this website. It is simply remarkably generous with people like you to grant easily just what a lot of folks would have sold as an e book to get some profit for their own end, especially considering that you could possibly have tried it in the event you desired. These pointers as well served to be a good way to be aware that other people have similar zeal just like my very own to know the truth very much more when it comes to this problem. I believe there are several more pleasant times up front for individuals who look into your blog post.

 24. I in addition to my guys were reviewing the best tactics from your web page and the sudden I got a terrible suspicion I had not thanked the web blog owner for those strategies. These boys had been so passionate to study them and now have really been using these things. Thank you for simply being indeed kind and also for making a choice on this kind of awesome information most people are really desirous to learn about. My very own sincere apologies for not expressing appreciation to sooner.

 25. I have to show some thanks to you for rescuing me from this circumstance. Right after looking throughout the the net and finding tricks which were not pleasant, I believed my entire life was gone. Being alive devoid of the strategies to the issues you have sorted out through your short post is a critical case, as well as the ones which may have adversely affected my career if I hadn’t noticed your web page. Your training and kindness in controlling all the pieces was invaluable. I am not sure what I would’ve done if I hadn’t encountered such a subject like this. It’s possible to at this time look ahead to my future. Thanks very much for this professional and result oriented guide. I will not be reluctant to refer your web sites to anybody who ought to have tips on this topic.

 26. I am just commenting to make you understand of the useful discovery my princess found reading through your blog. She came to find several details, not to mention how it is like to possess a wonderful teaching mood to have many people with no trouble fully understand a number of complex matters. You undoubtedly surpassed my expectations. Thank you for churning out these valuable, trusted, educational and fun tips about your topic to Tanya.

 27. Thanks a lot for providing individuals with an exceptionally brilliant chance to discover important secrets from this website. It can be so enjoyable and as well , packed with a good time for me personally and my office mates to search the blog minimum 3 times in one week to see the newest things you have got. And lastly, I am also usually satisfied for the eye-popping strategies served by you. Certain 2 tips in this post are in reality the most effective I have had.

 28. I together with my buddies ended up following the nice things found on the website then at once developed a terrible feeling I never expressed respect to the site owner for those techniques. The young boys came certainly happy to learn them and now have in reality been making the most of them. Appreciation for genuinely quite helpful and also for making a decision on varieties of brilliant areas most people are really needing to be aware of. Our own honest regret for not expressing appreciation to earlier.

 29. I as well as my pals have been going through the great tips from the website then before long developed a terrible feeling I never expressed respect to the blog owner for those secrets. The young boys came absolutely stimulated to read through all of them and have in effect simply been tapping into those things. We appreciate you genuinely considerably thoughtful and also for selecting this kind of superior topics most people are really needing to be aware of. Our own honest apologies for not expressing gratitude to you earlier.

 30. I’m just commenting to let you understand of the useful experience my princess found reading your web site. She picked up lots of issues, most notably what it is like to possess a wonderful teaching mood to let others without difficulty know chosen multifaceted topics. You truly exceeded readers’ expectations. Thanks for giving the necessary, safe, edifying as well as easy tips on that topic to Tanya.

 31. Needed to write you the very little note in order to give many thanks once again regarding the splendid suggestions you have documented in this case. This is quite seriously generous of people like you to provide unhampered all that many of us would’ve offered for sale as an e book to make some bucks on their own, mostly seeing that you could possibly have done it in the event you considered necessary. Those ideas additionally acted to become easy way to fully grasp that most people have similar desire the same as my own to understand whole lot more on the topic of this condition. I think there are some more pleasurable opportunities up front for individuals that looked over your blog post.

 32. I simply wanted to type a quick word so as to say thanks to you for all the great tactics you are giving out on this site. My extended internet search has now been honored with reputable information to go over with my relatives. I would claim that we site visitors actually are unequivocally endowed to live in a fabulous site with very many wonderful individuals with useful tactics. I feel very much fortunate to have used your webpages and look forward to plenty of more pleasurable minutes reading here. Thanks a lot once again for all the details.

 33. Thanks so much for giving everyone an extremely wonderful possiblity to check tips from this site. It’s usually so sweet plus full of fun for me personally and my office friends to visit the blog at least thrice in a week to learn the newest tips you will have. And of course, we are usually astounded considering the cool points served by you. Some 4 ideas in this post are indeed the most beneficial I’ve ever had.

 34. I am only commenting to let you understand of the really good encounter my cousin’s daughter undergone reading through your web page. She mastered plenty of details, not to mention how it is like to possess a very effective teaching style to make many people with no trouble master a number of extremely tough issues. You actually did more than our own desires. Thanks for offering those good, trusted, informative not to mention cool thoughts on the topic to Evelyn.

 35. I just wanted to send a simple remark to thank you for those superb techniques you are placing on this website. My time consuming internet lookup has now been compensated with reputable tips to go over with my partners. I would repeat that we website visitors are definitely endowed to live in a wonderful network with many awesome professionals with useful tactics. I feel extremely blessed to have discovered your website and look forward to many more enjoyable moments reading here. Thanks a lot once more for a lot of things.

 36. My wife and i ended up being absolutely contented when Louis managed to finish off his preliminary research through your ideas he got from your own site. It’s not at all simplistic to just continually be freely giving guides some people could have been making money from. Therefore we do understand we have got the blog owner to give thanks to for this. The most important explanations you have made, the straightforward blog menu, the relationships your site assist to promote – it is most astounding, and it is aiding our son in addition to the family recognize that this article is interesting, which is certainly seriously serious. Thank you for everything!

 37. My husband and i have been so ecstatic that Chris managed to deal with his investigations through the precious recommendations he got through your weblog. It’s not at all simplistic just to choose to be handing out hints which some other people could have been trying to sell. We fully understand we have got the blog owner to appreciate because of that. Those explanations you’ve made, the straightforward blog navigation, the friendships you can assist to promote – it’s got mostly spectacular, and it’s facilitating our son and us reckon that the subject matter is enjoyable, which is certainly extremely mandatory. Thank you for all!

 38. I together with my buddies ended up examining the great secrets and techniques located on the website and so all of a sudden I had a terrible feeling I never expressed respect to the site owner for those secrets. These men were definitely so glad to read through all of them and have now extremely been having fun with them. Many thanks for genuinely indeed considerate and then for making a choice on varieties of awesome areas most people are really desirous to discover. Our honest apologies for not expressing gratitude to you earlier.

 39. I was very happy to find this internet-site.I needed to thanks to your time for this glorious read!! I positively having fun with every little bit of it and I have you bookmarked to check out new stuff you weblog post.

 40. After research just a few of the blog posts in your web site now, and I actually like your way of blogging. I bookmarked it to my bookmark web site listing and will likely be checking again soon. Pls try my website online as properly and let me know what you think.

 41. My wife and i were very cheerful Ervin could conclude his preliminary research because of the ideas he got out of the weblog. It’s not at all simplistic just to choose to be giving away solutions which often men and women have been making money from. And we know we need the website owner to give thanks to for that. The entire explanations you have made, the easy site navigation, the friendships your site assist to create – it’s everything exceptional, and it is making our son and our family believe that this situation is exciting, which is wonderfully essential. Many thanks for everything!

 42. Nice post. I study something more difficult on totally different blogs everyday. It can all the time be stimulating to read content from other writers and apply just a little one thing from their store. I抎 prefer to use some with the content on my weblog whether or not you don抰 mind. Natually I抣l give you a hyperlink in your web blog. Thanks for sharing.

 43. I as well as my pals ended up studying the best secrets and techniques from your web site and so quickly developed an awful suspicion I never thanked the site owner for those secrets. These people were definitely totally stimulated to read through them and have in effect in actuality been loving those things. Appreciation for truly being indeed thoughtful and also for settling on this kind of high-quality areas millions of individuals are really desirous to discover. My personal honest apologies for not expressing gratitude to earlier.

 44. That is the correct weblog for anybody who needs to search out out about this topic. You understand a lot its virtually exhausting to argue with you (not that I truly would need匟aHa). You undoubtedly put a brand new spin on a topic thats been written about for years. Great stuff, simply nice!

 45. My spouse and i have been quite thrilled Ervin managed to finish up his survey through your precious recommendations he gained from your own weblog. It’s not at all simplistic to simply find yourself making a gift of strategies which often men and women could have been selling. And we grasp we now have the writer to be grateful to for that. These explanations you’ve made, the straightforward blog menu, the friendships you make it possible to engender – it is all great, and it’s really leading our son and us do think the situation is fun, which is highly fundamental. Many thanks for the whole lot!

 46. Youre so cool! I dont suppose Ive learn something like this before. So nice to seek out anyone with some original thoughts on this subject. realy thanks for beginning this up. this web site is something that is wanted on the web, somebody with slightly originality. useful job for bringing something new to the internet!

 47. There are certainly plenty of details like that to take into consideration. That is a nice point to bring up. I provide the ideas above as normal inspiration however clearly there are questions like the one you carry up where a very powerful thing can be working in trustworthy good faith. I don?t know if finest practices have emerged around things like that, but I’m positive that your job is clearly recognized as a fair game. Both boys and girls really feel the affect of only a second抯 pleasure, for the rest of their lives.

 48. Can I simply say what a aid to seek out somebody who really is aware of what theyre speaking about on the internet. You positively know learn how to bring a problem to light and make it important. Extra people need to read this and perceive this side of the story. I cant consider youre no more widespread since you undoubtedly have the gift.

 49. I have to show some thanks to you for rescuing me from this type of setting. Just after surfing throughout the world-wide-web and getting strategies which are not pleasant, I believed my entire life was done. Existing without the presence of approaches to the problems you’ve fixed as a result of this short article is a serious case, as well as the kind that would have in a negative way affected my entire career if I hadn’t discovered your site. Your knowledge and kindness in maneuvering all areas was very helpful. I’m not sure what I would have done if I hadn’t come across such a step like this. It’s possible to at this time look forward to my future. Thanks so much for your high quality and result oriented guide. I will not hesitate to suggest the sites to anyone who desires assistance on this area.

 50. The following time I learn a blog, I hope that it doesnt disappoint me as a lot as this one. I mean, I do know it was my choice to read, but I really thought youd have one thing fascinating to say. All I hear is a bunch of whining about one thing that you can repair should you werent too busy looking for attention.

 51. There are certainly loads of details like that to take into consideration. That is a nice level to deliver up. I supply the ideas above as normal inspiration but clearly there are questions just like the one you bring up where crucial factor will probably be working in sincere good faith. I don?t know if best practices have emerged round issues like that, however I’m certain that your job is clearly identified as a fair game. Each girls and boys really feel the influence of only a second抯 pleasure, for the rest of their lives.

 52. I am glad for writing to make you understand of the fine experience my child found going through the blog. She even learned lots of pieces, including what it’s like to possess an incredible giving nature to have certain people with ease learn a number of complicated topics. You undoubtedly surpassed my expected results. Thank you for churning out those invaluable, dependable, informative and fun guidance on this topic to Emily.

 53. I would like to show my passion for your generosity in support of individuals that really want guidance on that matter. Your very own dedication to getting the solution all over turned out to be certainly insightful and have always enabled individuals like me to reach their targets. Your entire useful key points means a whole lot to me and further more to my mates. Thanks a lot; from everyone of us.

 54. I enjoy you because of your entire work on this blog. Ellie delights in engaging in research and it’s really easy to understand why. I hear all concerning the compelling medium you present rewarding tips and tricks via this web blog and even increase contribution from other ones on that topic plus our daughter is in fact starting to learn a great deal. Enjoy the remaining portion of the year. You are always performing a stunning job.

 55. Nice post. I learn something more difficult on different blogs everyday. It’ll always be stimulating to read content from other writers and follow a little something from their store. I抎 desire to use some with the content material on my weblog whether or not you don抰 mind. Natually I抣l give you a hyperlink in your net blog. Thanks for sharing.

 56. I would like to convey my love for your kindness for folks that actually need help on this question. Your special commitment to passing the solution along had been really practical and has helped some individuals like me to realize their endeavors. Your warm and helpful tips and hints signifies so much to me and extremely more to my office colleagues. Thank you; from all of us.

 57. Draft of the same year on the bottom rookie will be what?In general the draft should be able to blow the other party, who would have thought them took Owen on the 60th pick small Thomas in the same year, he turned out to be in the position of the challenger?
  kyrie 4

 58. For Jordan and gregg popovich comments James never hit back, but just yesterday in the knight’s basketball stadium set aside a James training video, far look like illusions emerged both Owen, a carefully look just know is James
  kyrie 4

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *