Kristent baby shower

Vi har haft en skøn, herlig og dejlig weekend! (Som Lassefar ville have udtrykt det).

Først nuppede jeg lige en konfirmation mere i min kirke. Der er mange glæder ved at være kirkesanger. Forårets konfirmationer er ikke en af dem. Ikke fordi det ikke er dejligt at se nogle unge mennesker på kirkebænken for en gangs skyld. Der er bare for mange af dem. Konfirmationerne, altså. Og man synger de samme halvkedelige salmer igen og igen. Generelt har jeg det også lidt svært med hele den der nu-skal-det-hele-være-moderne-og-popsmart-så-vi-kan-tiltrække-de-unge-tendens, som nogle folkekirker er ramt af. Næh, de unge kan få noget god gammeldags, dansk, konservativ kultur, kan de! Og så må deres forældre gerne lære dem nogle flere salmer. Jeg kan hilse og sige, at vi sang et Lukas Graham-nummer til den pågældende konfirmation.. Nå, mere om det en anden god gang.

Resten af weekenden brugte jeg på at æde, spise, smovse, frådse. Først til svigermors fødselsdag, som bød på boller og varm kakao med flødeskum, kanelsnegle, kiksekage, lagkage (alt vegansk, naturligvis). Er par timer senere sætte jeg tænderne i en (to) kæmpe bagekartofler med masser af lækkert fyld. Herefter en  lille portion is som afslutning. TAK for kaffe!

Jeg kalder dette værk "Den Overdådige Kartoffel"
Jeg kalder dette værk “Den Overdådige Kartoffel”

Søndag tog jeg Valde under armen, mens far gik i haven, og drog mod Karlslunde, for at besøge min venindes søde svigermor. Hun havde nemlig arrangeret et (hedder det ikke et?!) babyshower for sin svigerdatter og alle hendes veninder. Babydrengen er spået til at komme ud om præcis to uger, og den vordende mor så fantastisk ud med mave på.

En lille advarsel: den omtalte veninde plejede at være min sidemakker i min gamle klasse, før vi desværre måtte skilles, da jeg skulle på barsel. Efter at have siddet ved siden af mig i et år, blev hun veganer. Og efter jeg fik Valde (selvfølgelig ikke kun derfor), fik hun blod på tanden til også at lave en baby.
Så man skal passe på med at omgås mig for meget!!

Hvor om alting er, var det ikke bare et almindeligt babyshower. Hvis det overhovedet er almindeligt i Danmark endnu. Det var en kristen udgave af slagsen!
Personligt havde jeg aldrig været til baby shower før, og jeg må indrømme, at jeg har været lettere skeptisk over for konceptet. Det er jo amerikansk, og dermed ofte lettere præget af en eller anden kommerciel overforbrugs-materialisme. “Baby shower” henviser til at moderen (og barnet) bliver badet i gaver,  hvilket ofte er tilfældet. Dog har ordet også en dobbelt betydning, idet man kan forstå det som om, at gæsterne bader moderen i kærlighed, velsignelse og omsorg.

Det viste sig at konceptet har rødder længere tilbage i det danske, end jeg først troede. Svigermoderen havde nemlig oplevet, at der blev holdt baby shower for hende (og det er altså ca. 25 år siden).

Hvordan foregår det så?
Man inviterer en gruppe kvinder (girls only) og informerer dem om rammerne for “festen”. Nogle går meget op i at vælge tema, pynt og gaver, men den slags var der ikke her.

Vi gæster var på forhånd blevet bedt om at søge Gud for ord eller billeder til hovedpersonen og hendes lille dreng. På selve dagen tog vi så en runde, hvor hver især bød ind med det, de havde på sinde, eller noget, Gud havde lagt dem på hjerte. Det kunne fx være et bibelvers.

Nu er der måske nogle, der fik kaffen i den gale hals! Høre fra Gud??
Ja ja, den er god nok. Det foregår sådan, at man sætter sig ned alene, helst i stilhed, og forsøger at være åben for inputs. Man kan evt. nævne navnet på en person, og spørge Gud, om han har et særligt ord til denne. Og det kan sagtens opstå helt spontant, på en cykeltur, mens du lytter til musik, hvor som helst.

For mange kristne er det en helt naturlig ting at høre fra Gud, men det er altså også helt normalt, hvis man aldrig oplevet det. Nogle oplever at få ord og billeder, enten i vågen tilstand eller i drømme. For andre er det mere en fornemmelse. En fornemmelse der måske minder om den intuition, vi alle har. Nogle gange kan man føle, at der er noget, kan bare skal sige til en person.

Når vi i denne sammenhæng søger efter ord til den gravide, søger vi ikke bare efter hvad som helst. Det skal helst være ord, som kan være til velsignelse. Det er det, der ligger i den kristne betydning af baby shower – “badet i velsignelse”.

Jeg tror ikke man behøver være kristen for at deltage i et kristent baby shower. Men hvis I synes det hele bliver lidt mærkeligt, så fortvivl ikke. Selv jeg synes det var meget specielt at være med til, da det er længe siden, jeg sidst har været i en sammenhæng, hvor troen er så naturlig, at folk udbryder ting som “hvor er det bare dejligt, at have sådan en kærlig Far!” (I Himlen).

Hvis jeg havde været en rigtig blogger, ville jeg selvfølgelig have taget en masse gode billeder af hele seancen. I stedet gik jeg forsøge at beskrive scenariet, så må I bruge jeres fantasi (øøh, Hvad er det?)

Efter runden, samledes vi i fælles bøn for den gravide. Hun sad på en stol i midten, og alle os andre rundt om. Så kom man bare med sine spontane bønner og velsignelser. Det var så smukt!!! Mor her måtte fælde en lille smukheds-tåre. Jeg græder ofte i sådanne situationer, fordi Gud virkelig bare viser sig fra sin smukkeste side!

Hele rummet var fyldt af kærlighed. Det er nærmest magisk. Jeg har tid tænkt på, når man oplever den slags, om det virkelig er Guds kraft, man oplever, eller om det “bare” er summen af en masse menneskers kærlighed. Det ville nogle (min far) måske bruge som argument for, at det ikke er Gud kan oplever, men nærmere en form for massehysteri. Men ved I Hvad, jeg tror slet ikke man kan skelne på den måde. Guds kærlighed oplever man jo netop gennem mennesker. Uanset hvor man mener kærligheden har sin kilde, så er det en uendeligt stærk kraft, som faktisk styrer verden (lige efter penge og magt)!! Så I stedet for at bruge min tid på spekulationer, vil jeg tillade mig selv at nyde det.

Glædelig forårsdag!!

 

One thought on “Kristent baby shower”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *