Party, pinse og melodunte

Velkommen til mit perfekte liv. Ej, det’ gas!

I lørdags havde vi inviteret til grillfest for at fejre Lassefars fødselsdag og vores indflytning her i Kokkedal. Man kan sagtens holde indflytterfest tre måneder efter man flyttede. Bedre sent end aldrig!

Vi var hele 15 mennesker, da festen var på sit højeste – dvs. da vi spiste kage (Onkel Morfars gulerodskage, mums). Lasses chef kom sågar forbi. Han er, udover cykelmekaniker, en af de lokale imamer, og kender derfor ret mange her i Kokkedal. Og så er han altid frisk på en diskussion om religiøse emner. Altså et godt match til vores kristne venner.

Vi havde planlagt den helt store grillfest. Desværre så vejret noget trist ud, hvilket kunne mærkes på Hr. og Fru Skovs humør. Vi var diskret irriterede på hinanden. Heldigvis kom alle vores venner med god stemning. Tak for det. Vi endte med at grille og sidde udenfor at spise alligevel. Trods små regnbyger og kolde tæer, var alle glade. Selv de inkarnerede kødspisere, som havde tigget om at få lov til at tage kød med, nød den veganske grillfest (tror jeg da).

Jeg har desværre ikke nogle nærbilleder af maden, for jeg valgte at være totalt nærværende i stedet. Det bliver sikkert det nye sort! At poste et blankt instagram-billede og skrive “wauw en fab fest igår!” #ingenbilleder #nophone #nærvær #reallife #zen #offline #kvalitetstid #alledemdertagerbillederafderesmadertotaltnedern #mommyoffthegrid

grillfest

Meget moderne – eller bare som en helt almindelig lørdag aften i gamle dage (90’erne) før smartphonen og sociale medier. Trends går virkelig bare i ring. Mennesker er mere uopfindsomme og fantasiløse end de selv tror. Mere om det en anden gang.

Der var altså dømt fest, og selv den mest hardcore kristen fik et glas vin. Godt nok gik størstedelen af gæsterne kl. 21, men da havde vi altså også haft det sjovt. Og man skal jo op og i kirke! (Note to self: inviter altid kristne en fredag i stedet for lørdag).

Vi havde egentligt besluttet os for ikke at skænke aftenens Eurovision en tanke. Men da der kom lyserøde bobler på bordet, begyndte pallietkjolen at trække ude i skabet, og hokus pokus, havde vi lavet vores egen MGP-konkurrence med to guldklædte værter. Hver gruppe fik en halv time til at forberede en performance af en art (behøver ikke være en sang). Det var sjovt! Kort efter gik de fleste. Så her er selskabsråd: aktivèr dine gæster! (Apropos fantasiløshed). Man kan selvfølgelig også bare drikke sig fra sans og samling, men det gør vores venner altså ikke (når vi er i nærheden).

paty

Alt i alt en dejlig aften, og vi er meget taknemmelige for at kende så mange skønne mennesker.

Forresten sov Valdemar hos sin farmor for første gang. Jeg havde aldrig undværet ham en nat før. Det var lidt hårdt (for mor og hendes bryster), men gik over al forventning. En god opvarmning til den stille-retræte jeg skal på i juni, hvor jeg skal undvære ham i to nætter. Men det bliver godt.

Nå ja, og så var det pinse. Men den der Helligånd fortjener et helt indlæg for sig selv.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *