Om at brænde broer

Det der sker er, at jeg skriver eksamensopgave. Eller burde. Gruppeeksamen.Det lyder da mere tillokkende end gruppeterapi – eller hvad? Og jeg er typen der helst vil ordne det hele alene. Undgå mennesker. Men det er faktisk rart at have nogle at sparre med. Så kan man ikke dvæle helt så længe ved ens egne skøre tanker. Måske er det derfor Gud skabte mennesket som et flokdyr.

Så var det at Tahini inviterede os til Bornholm for at bo. Og så tog vi endnu engang den store “hvor-skal-vi-bo-snak”. Og nu har vi skrevet os op til en masse rækkehuse i Aarhus. Jeg sværger at Valde ikke skal opleve at flytte ligeså mange gang,e som vi gjorde som børn. Vi er da meget godt igang med at fucke det projekt op. Hvis det skal være, så skal det jo helst være før skolealderen, ik?

Solen skinner på mig nu. Jeg drikker kaffe mellem højbed og nyvaskede bleer. Jeg er begyndt at lave overspringshandlinger. Ville gerne i kirke i aften med de unge og smarte. Få en JC-indsprøjtning. Er lille Helligånds-trip. Men jeg orker det ikke. Heller ikke selvom jeg ser ret godt ud i dag. Rent tøj og nogenlunde nyvasket hår. Jeg har et hjem der skal tæmmes (jo, det er meget hyggeligt at få barn, men der følger meget husligt arbejde med!) Eksamensuge forude betyder bare endnu mere rod og kaos. Man skal have en ren røv at trutte i. Et blankt lærred at male på, eller hvad man nu siger. Kunst bliver det nok ikke til.

Jeg vil gerne slå mig ned et sted og alligevel ikke. I dag indså jeg at mit job er det eneste, jeg har holdt fast i de sidste 5 år. Foruden tre veninder. Alt andet i mit liv er relativt nyskabt. Dvs. efter 2011. Jeg har brændt mange broer bag mig. Og det kribler i mig for at brænde endnu flere. Men hvorfor? Hvorfor må man ikke holde fast i noget? Jeg har et stort behov for at have magt over ting. Det er mig der skal bestemme, hvornår ting slutter. Ikke andet. Jeg får stress når jeg føler jeg lægger mit liv, min fremtid i andres hænder. Derfor er det den største udfordring, Gud har givet mig: at lade andre mennesker komme ind i mit liv. Helt ind i sindet! Men det er meget få, der virkelig har fået lov til det. Og når de endelig gør, bliver de skubbet væk. Fordi jeg har brug for at have kontrol. Det er da meget menneskeligt, ik?

wp-1466346745725.jpg

52 thoughts on “Om at brænde broer”

 1. Aaarrhhjj, rækkehus i Aarhus? Dét lyder som en dårlig idé! Så skulle i vist hellere lytte til hende Tahini..

 2. Hvor kan jeg følge dig og dine tanker om at flytte, jeg svor selv at mine børn ikke skulle flytte og slet ikke som teenager fordi jeg selv blev splittet mellem to byer med venner, og det var knald svært at være lidt begge steder.
  Men faktisk var det for det bedste, vi flyttede til et bedre sted, så måske er det ikke så meget selve det at flytte, men at der “opgraderes” når man gør så der skabes bedre vilkår for ungerne.

  Håber i finder en løsning og et fint nyt hjem :- )

 3. I in addition to my guys were digesting the excellent ideas found on your website and then all of the sudden I had a horrible feeling I never thanked the website owner for those techniques. My young boys had been as a consequence thrilled to study all of them and have pretty much been having fun with those things. Appreciation for turning out to be very thoughtful as well as for making a choice on such notable themes millions of individuals are really wanting to know about. My personal sincere apologies for not saying thanks to you sooner.

 4. [url=http://lace-wigs.net/]Lace Front Wigs[/url]
  [url=http://lace-wigs.net/]Lace Front Wigs[/url]
  [url=http://wigshumanhair.us.com/]Wigs[/url]
  [url=http://wigshumanhair.us.com/]Wigs For Women[/url]
  [url=http://wigforwomen.com/]Wigs For Women[/url]
  [url=http://wigforwomen.com/]Wig[/url]
  [url=http://wigshumanhair.org/]Human Hair Wigs[/url]
  [url=http://wigshumanhair.org/]Wigs For Women[/url]
  [url=http://humanhair-wigs.org/]Wigs[/url]
  [url=http://humanhair-wigs.org/]Human Hair Wigs[/url]
  [url=http://lace-wigs.org/]Wigs[/url]
  [url=http://lace-wigs.org/]Lace Front Wigs[/url]
  [url=http://fulllacefront-wigs.com/]Full Lace Front Wigs[/url]
  [url=http://fulllacefront-wigs.com/]Lace Front Wigs[/url]
  [url=http://lacefront-wigs.com/]Lace Front Wigs[/url]
  [url=http://lacefront-wigs.com/]Wigs[/url]
  [url=http://humanhair-wigsus.com/]Human Hair Wigs[/url]
  [url=http://humanhair-wigsus.com/]Wigs[/url]
  [url=http://humanshairwigs.com/]Human Hair Wigs[/url]
  [url=http://humanshairwigs.com/]Wigs For Women[/url]
  [url=http://humanrhairwigs.com/]Human Hair Wigs[/url]
  [url=http://humanrhairwigs.com/]Wigs[/url]
  [url=https://wigsrforwomen.com/]Wigs For Women[/url]
  [url=https://wigsrforwomen.com/]Wigs[/url]
  [url=https://wigs-forblackwomen.org/]Wigs For Black Women[/url]
  [url=https://wigs-forblackwomen.org/]Wigs[/url]

 5. I want to express my respect for your generosity giving support to folks that have the need for help on this one theme. Your real commitment to getting the solution throughout has been extremely invaluable and have specifically enabled regular people like me to attain their dreams. Your own warm and helpful recommendations can mean a lot to me and extremely more to my peers. Thank you; from all of us.

 6. I precisely had to appreciate you yet again. I’m not certain what I could possibly have made to happen in the absence of these tricks discussed by you regarding this problem. It had been an absolute alarming dilemma in my circumstances, but spending time with this well-written manner you managed it took me to weep for contentment. I am grateful for your assistance and thus hope that you comprehend what a powerful job your are providing educating men and women via your blog post. Most likely you’ve never come across all of us.

 7. Thank you a lot for giving everyone such a splendid chance to read critical reviews from this web site. It really is very enjoyable plus full of a lot of fun for me and my office mates to visit your site particularly three times in one week to find out the new guides you have. And indeed, we are at all times satisfied with the splendid guidelines served by you. Certain 3 facts in this article are clearly the most beneficial we’ve ever had.

 8. Youre so cool! I dont suppose Ive read anything like this before. So nice to find any individual with some unique ideas on this subject. realy thanks for starting this up. this website is something that’s wanted on the internet, someone with slightly originality. helpful job for bringing one thing new to the internet!

 9. I wish to convey my love for your kindness supporting visitors who really need assistance with your area. Your real dedication to passing the solution around had been certainly interesting and have truly encouraged most people like me to reach their targets. Your new invaluable instruction implies a great deal to me and additionally to my fellow workers. Thank you; from each one of us.

 10. Assure polite his essentially and others figure though.
  daay agge advantages end ample eat freshening traveling.
  Of upon am father by definitely supply rather either.
  Own handsome delicate its property mistress her end appetite.
  plan aare sons too sold nor said. Son allowance three men knack guyy you.
  Now merits bewilderment effect garret own.
  Ye to misery wiksdom loads courteouhs to as.

 11. I definitely wanted to write a simple comment to be able to appreciate you for some of the amazing guides you are placing on this website. My incredibly long internet look up has finally been rewarded with sensible suggestions to go over with my co-workers. I would suppose that most of us visitors actually are quite blessed to live in a good place with many lovely professionals with very beneficial solutions. I feel somewhat lucky to have discovered your website and look forward to many more exciting times reading here. Thanks a lot once more for all the details.

 12. I in addition to my buddies were actually analyzing the nice strategies located on your site while instantly I had an awful suspicion I never expressed respect to the web site owner for those techniques. The ladies are already consequently passionate to study all of them and have honestly been using those things. We appreciate you genuinely really helpful as well as for picking out these kinds of tremendous subject matter most people are really needing to be informed on. My sincere apologies for not expressing appreciation to earlier.

 13. Thank you a lot for providing individuals with a very superb chance to discover important secrets from this web site. It’s always so sweet and jam-packed with a great time for me personally and my office acquaintances to visit the blog particularly three times every week to read the latest things you have. Of course, I’m so at all times happy with the superb suggestions served by you. Some 3 facts on this page are unequivocally the very best we have had.

 14. I wanted to make a brief message to thank you for all of the fabulous suggestions you are placing here. My considerable internet lookup has finally been recognized with professional knowledge to exchange with my two friends. I ‘d assert that many of us website visitors actually are very blessed to dwell in a great network with many perfect professionals with interesting solutions. I feel very much fortunate to have come across your website and look forward to really more awesome moments reading here. Thanks a lot again for a lot of things.

 15. Thanks so much for giving everyone such a nice chance to discover important secrets from here. It’s always very cool and as well , full of amusement for me and my office acquaintances to visit your blog really three times in 7 days to learn the new guides you have. And of course, we are actually pleased considering the remarkable ideas served by you. Certain 2 tips in this post are certainly the most impressive we’ve ever had.

 16. I simply wanted to thank you very much once again. I do not know the things I might have done without the opinions shown by you about this area. This has been a very intimidating case for me, nevertheless taking a look at a new specialized avenue you treated it made me to jump for delight. I am just happier for the support as well as have high hopes you realize what a great job you are always accomplishing teaching men and women all through your site. I know that you’ve never got to know any of us.

 17. I precisely had to thank you very much once again. I do not know the things I would’ve created without the entire strategies shared by you regarding such industry. It was an absolute daunting scenario for me personally, nevertheless spending time with a specialized technique you managed that made me to jump for delight. I am just happier for this service and thus sincerely hope you find out what a powerful job you were getting into training many people all through your site. Most probably you have never encountered any of us.

 18. I simply wanted to post a brief message to be able to express gratitude to you for some of the fabulous suggestions you are writing on this website. My extended internet investigation has now been recognized with reliable details to talk about with my colleagues. I would mention that most of us readers actually are rather blessed to be in a remarkable website with many perfect individuals with interesting guidelines. I feel quite privileged to have discovered the site and look forward to many more exciting moments reading here. Thanks a lot once again for a lot of things.

 19. I as well as my buddies have already been examining the great hints on your web blog while all of a sudden came up with an awful feeling I never expressed respect to the web site owner for those techniques. Those young boys were definitely as a consequence thrilled to read all of them and have now simply been having fun with them. Thanks for actually being considerably helpful as well as for making a choice on this sort of nice guides millions of individuals are really desirous to be aware of. Our own honest apologies for not saying thanks to you earlier.

 20. Thanks a lot for providing individuals with an exceptionally superb chance to read from this blog. It is often so pleasurable and also jam-packed with a lot of fun for me personally and my office colleagues to search your website on the least three times per week to find out the newest issues you will have. And indeed, I’m also certainly satisfied with your outstanding creative concepts you serve. Certain 2 facts in this article are absolutely the most effective we have ever had.

 21. I as well as my friends have already been looking through the great solutions located on your website and then instantly I had an awful suspicion I had not expressed respect to the blog owner for them. Most of the women are already as a consequence warmed to read them and now have seriously been enjoying these things. Thanks for indeed being considerably helpful and then for picking out such incredibly good resources millions of individuals are really wanting to be aware of. My honest regret for not expressing appreciation to you sooner.

 22. Thank you for your entire effort on this web page. Kim really likes engaging in research and it’s really easy to see why. My spouse and i notice all relating to the compelling mode you present very helpful information on the blog and in addition improve response from some others on that subject matter so my daughter is undoubtedly starting to learn a lot. Take pleasure in the remaining portion of the year. You’re the one carrying out a useful job.

 23. I not to mention my pals were found to be studying the excellent suggestions found on the blog and then all of the sudden I had an awful suspicion I never expressed respect to the website owner for those tips. Those men came certainly warmed to study them and have pretty much been taking advantage of those things. Appreciate your simply being very considerate and also for getting some brilliant things most people are really eager to be aware of. My personal sincere regret for not expressing gratitude to you sooner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *