Zen

Lad mig fortælle dig lidt om “Robert-tilstanden”. Det er noget med, at man accepterer alt, og derigennem opdager, at alt er godt. Eller bare er. Og man er til stede i det, sådan rigtigt, med hele kroppen også, det er ikke bare en sindstilstand. Måske er man hinsides alle imaginære problemer og alverdens scenarier skabt af sindet. Men hvad ved jeg om det virkelige liv, ikke meget. Jeg ved kun, hvad jeg selv oplever.

Idag oplevede jeg noget nær den famøse tilstand. Jeg sad under et træ i stilhed, og min krop tænkte “Det her er awesome, det er den perfekte temperatur og den perfekte brise i mit ansigt!” Jo, vejret hjælper på det. Mit sind tænkte hold nu op, hvor er langt de fleste af mine tanker egentligt absurde. Alle disse lange rækker af spekulationer omkring fortiden og fremtiden. Fortiden eksisterer ikke. Det er klart at den kan spille ind på vores liv nu, men det der er sket, kan ikke ændres. Sådan er det. Alligevel elsker jeg at grave i alt det, man tror man kunne have gjort anderledes. Fremtiden er nært forestående, og vores valg i dag kan have betydning for den, men den er her ikke endnu. Det er den altså ikke. “Der er kun nu”, tænkte jeg. Hold da op, en original tanke, hva! Næh, overhovedet ikke, faktisk. Men ved du hvad, jeg er ligeglad. For i et øjeblik var mit sind stille, og jeg behøvede ikke dømme noget. Selv ikke nu behøver jeg dømme det. For en sjælden gangs skyld formåede jeg at give mig hen til det. Hvad det så er, kan vi tænke over og tale om fra nu af og til evig tid, men giver det mening? Det er bare. Der er så megen snak, så mange labels og intentioner. Måske kunne man droppe det. Være det. Man kan kalde det Gud eller whatever. Og man kan sige tak. Så TAK for denne oplevelse. Dem der har brug for at høre det, hører det.

En fredfyldt have i Taizé
En fredfyldt have i Taizé

5 thoughts on “Zen”

  1. Knight finally written pledge to fulfill a military order!Owen Jefferson suspected the contradiction, huang zhan anger: don’t win playoff team and the team retired showdown between the more and more intense, will the rockets in just eliminated the spurs tomorrow will come and warriors in the first fight
    kyrie 4

  2. Owen said: “Cleveland need game.”Indeed, they rested for too long.In green, and the wizards to after the tiebreak, the beginning of the knight’s eastern conference finals first time has pushed the next Wednesday.
    kyrie 4

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *