Små og store synder

Måske bør man ikke skrive blogindlæg kl. L om aftenen, men det gør jeg altså. I dag har jeg både købt Coca-Cola, tøj produceret i Indien, jeg har bestukket mit barn med chokolade, sendt ham på amme-afvænning og glemt at bede bordbøn. Og spist friture!! (men det er nu ikke noget nyt). PUHA!

Nu tænker du nok, at jeg har været en slem pige. Jeg har syndet. Både ifølge den ene og den anden religion (herunder også diverse politisk korrekte livsstils-religioner.) Ja ja, det er rigtigt, men jeg synes vores samfund er for optaget af  de overfladiske synder. Dem man kan se og høre, måle og veje. Ligesom den kloge mand taler om i denne video.

Det er en af de ting, der virkelig går mig på til hverdag. Ikke at det burde undre mig, da vi jo lever i et voldsomt overfladisk kultur på mange punkter. Man kan nemt komme til at dømme hinanden på ydre faktorer. Også inden for de såkaldte alternativer til mainstream-kulturen. Og med de bedste intentioner. For eksempel blandt kristne kan der være en tendens til at fokusere på de ydre eller kropslige synder (bandeord, sex før ægteskabet osv.). Men det er vel en kulturting.

Vor tids nyeste religion er kampen om at blive den perfekte forbruger. Man skal købe de helt rigtige og etisk korrekte ting, og derigennem sikrer man sin frelse. Jeg forstår det godt. Jeg er selv en politisk og bevidst forbruger, i meget høj grad. Dette skal ikke opfattes som en tale for, at man bare giver den gas med alle de ting, som er produceret på en etisk forkastelig måde. Det er bare ikke det, der er afgørende. Om du køber det ene eller det andet bunder i det samme: kontrol og et forsøg på selv at skabe den du gerne vil være, og opretholde den identitet. Det er flot, hvis man formår at gøre alt det rigtige. Det er bare ikke det, det handler om. Det handler om overgivelse frem for kontrol. Rigtig overgivelse.

Elsk dine fjender.

Alle disse forskellige livsstilsidealer har alle deres egne regler for hvad man “må” og ikke må. Desværre handler det bare ofte om at forsage fjenden, og fjenden kan være mange ting. Det kan være din dovenskab, dit begær, din lyst til friture. Man kan træne sig op til at modstå “fjenden”, og øve sig i at gå ad den rette, smalle sti. Men det skaber unødvendige kampe, og det lærer os jo netop ikke at elske det, vi betragter som vores fjende. Ofte ligger fjenden ikke udenfor os selv, men indeni os selv i form af vore skyggesider. Det er bare meget nemmere at forsøge at bekæmpe de ydre fjender.

Vi kan træne os op til at gøre alt det rigtige. Kontrol er beundringsværdigt i vores samfund. Og det er da også fantastisk, hvis man formår at tæmme sit indre dyr og modstå alle de fristelser, vores reptilhjerner byder os. Det er bare ikke det, der frelser dig. Det gør kun overgivelse.

6 thoughts on “Små og store synder”

 1. Naturo Sciences Garcinia Cambogia Pure is touted as
  one of the most potently created garcinia brand in the marketplace today as it supplies 1000mg of garcinia cambogia 75%
  HCA essence per portions.

 2. You can even replace your chosen MP3 music with your to ensure that even if you’re regarding the gym, you’ll be able to still understand interesting points in the book or listen on the docs from perform that you just have to examine.
  Contestants worldwide will record songs automatically, or synergy into virtual bands
  of a couple of musicians, and compete for $5600 in prizes.

  Painting is surely an authentic gift for the durability and
  utility.

 3. Tо Ƅe ablpe to bee successful with freelancing, it is essential to be self-disciplined, motivated, and
  organized. If you happen to еlect to take the route
  of freelancing, you will hwve to be aЬe to
  seek and obtаin potential jobs, be very efficient in schеduling yߋur time, and
  have go᧐ld math аbilities for the purpose of billing and taxes.

 4. This site is superb! I am happy that I’ve located it.

  All content is appealing and well penned. I would like to start my personal
  blog page but I am genuinely horrible at composing. If there
  are folks who suffer from equivalent issue, I can suggest this
  folks writing services reviews. They compose nice ratings on the most famous academic penning websites.

 5. In today’s times excellent little brother originated in university asking
  me pertaining to Små og store synder. On The Other Hand wasn’t wanting to let her know
  a good deal of about it because I tend not to actually know individual.

  Writers or even simply bright workers, capable to renovation anyone together with, gratify?))

 6. Finally I’ve discovered great piece of writing
  about %BT%! Days of hunt are over now. Thank you so much, author!

  You’ve done a good job! May possibly you compose some guideline or tips for those people who wants to improve own authoring talents?
  It could be super helpful, especially for college students, for
  the reason that today’s students need to write a big
  amount of different papers for college and universities.
  However, I’ve observed an approach to this problem.
  On this website writing services review you can find a lot of ratings of penning firms and opt for the most reliable
  one.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *