Ud af komfortzonen

 

wherethemagichappens

Du kender typen.. Min far er en innovativ forretningsmand, og har altid sagt: “hvis du bliver ved med at gøre det samme, så får du de samme resultater, som du plejer”. Jaja, tænkte jeg i mange år, den er god med dig, men du skal ikke forsøge at hjernevaske mig med dit “7-gode-vaner-selvhjælps-business-halløj”! Indtil jeg en dag selv oplevede at rive mig selv ud af min komfortzone. Hold nu op, hvor det bare rykkede! Faktisk var det helt utroligt livsforvandlende, men det var nok også fordi Gud var med hele vejen (fandt jeg ud af). Det var dengang jeg midt i en stor livskrise, valgte at forlade alt og rejse til klosterfællesskabet Taizé i Sydfrankrig. Det er 3 år siden nu. Men det synes jeg fortjener et helt indlæg for sig selv..

Nu er vi på den igen! Vi er ude af komfortzonen. Både på den gode måde og den dårlige måde. Min mand og jeg mødte hinanden i et kollektiv på landet, hvor vi boede sammen med 5-6 andre. Vi elskede virkelig at bo på landet. Der var en kæmpe have med den smukkeste kæmpe-blodbøg (som vi blev gift under), og stilheden derude er bare ubeskrivelig! Det giver så meget ro i sindet, selv om vi var nødt til at stå op kl.5 hver dag, for at nå ind på studiet i København. Men det var et ægte hippiekollektiv, og med det følger jo en del kaos! Herunder totalt anarki og et hus, som for det meste lignede Jerusalems ødelæggelse, og ikke mindst folk som flyttede ind og ud rimeligt ofte. Valdemar blev undfanget der, så han er en rigtig “kollebaby”. Men tanken om at gå hjemme med et lille barn i ekstremt rod og være isoleret ude på landet om vinteren uden bil, var nok til at jeg fik overtalt min mand til at vi forsøgte os med at bo i byen. Så selvom vi langt fra elsker byen, har vi nu boet her et år hos et vennepar, og det har været hyggeligt.

Lige fra starten af har det været meningen vi ville flytte, så snart vi fandt et dejligt sted på landet (og havde sparet lidt sammen), og nu er tiden kommet! Om et par uger flytter vi. Der er bare lige den mindre detalje, at vi ikke har fundet et nyt sted at bo endnu. Men det er ikke fordi vi blev smidt ud, faktisk sagde vi selv op.. hvorfor gøre noget så skørt?

Det sidste år har vi gået og grublet meget over hvor og hvordan vi skulle bo i fremtiden. Vi kom frem til, at vi ikke ville lave for mange planer selv, men i stedet forsøge at lytte til Gud og finde ud af hvad han vil. Det var dog lettere sagt end gjort. Men pludselig skete der noget.

For 4 måneder siden fortalte en fra min mødregruppe mig om et nyt vegansk bofællesskab på landet, som var i opstartsfasen. Det lød virkelig som vores drømmested, og vi blev glade og lettede over endelig at have fundet det perfekte sted! Vi var meget forhåbningsfulde og følte vi allerede havde fået en plads der. Det havde vi bare ikke endnu. Men vi havde følelsen af at der skulle ske noget nyt, og at vi skulle sige vores nuværende bolig op. Efter lidt tøven, gjorde vi det. Hvilket også betød at vores dejlige bofæller var nødsaget til at flytte, og vi kunne alle blive potentielt hjemløse (hvilket vi er indtil videre). Men det føltes rigtigt! For vi tror på, at når man skaber et hul, så kan Gud bedre komme til. OG tålmodigheden kommer på prøve.

Sådan kom vi ud af vores komfortzone!

19 thoughts on “Ud af komfortzonen”

 1. I really wanted to write a simple message to be able to thank you for the superb guides you are sharing on this website. My incredibly long internet lookup has at the end of the day been recognized with useful concept to write about with my best friends. I would tell you that many of us visitors actually are undeniably endowed to exist in a very good community with so many outstanding professionals with good tips and hints. I feel very much grateful to have used your entire site and look forward to some more pleasurable moments reading here. Thank you again for all the details.

 2. My spouse and i ended up being quite more than happy that Peter could conclude his analysis through the precious recommendations he got while using the weblog. It’s not at all simplistic to just happen to be offering steps which often men and women may have been trying to sell. We see we now have you to give thanks to for that. All of the explanations you made, the straightforward website navigation, the friendships you can make it possible to create – it’s got many wonderful, and it’s letting our son in addition to the family feel that the issue is interesting, and that is particularly fundamental. Thanks for the whole lot!

 3. Good post. I learn something tougher on completely different blogs everyday. It can all the time be stimulating to read content material from different writers and practice a bit of something from their store. I抎 choose to make use of some with the content on my weblog whether or not you don抰 mind. Natually I抣l give you a hyperlink on your internet blog. Thanks for sharing.

 4. I precisely had to say thanks all over again. I am not sure the things I could possibly have gone through in the absence of the hints revealed by you concerning my situation. It previously was a scary dilemma in my circumstances, however , seeing the expert approach you processed the issue made me to leap with joy. I will be thankful for this service and have high hopes you recognize what a great job you’re providing training people today via your web blog. Most likely you haven’t met all of us.

 5. I am glad for commenting to let you be aware of what a cool encounter my friend’s girl encountered browsing your site. She came to understand some details, including what it is like to have an excellent giving mood to make certain people effortlessly completely grasp various tricky matters. You really did more than her expected results. Thanks for delivering the important, trustworthy, educational not to mention easy tips on your topic to Ethel.

 6. I must express my admiration for your kindness in support of those who have the need for help on in this concern. Your very own commitment to getting the message up and down ended up being astonishingly productive and have truly made guys and women like me to achieve their goals. Your new valuable information can mean a whole lot to me and far more to my fellow workers. Thank you; from each one of us.

 7. I want to voice my admiration for your generosity in support of people that have the need for help with this particular topic. Your special dedication to getting the solution all through ended up being pretty powerful and have always permitted guys and women like me to achieve their endeavors. Your amazing warm and helpful instruction signifies so much to me and especially to my office colleagues. Warm regards; from everyone of us.

 8. I would like to point out my love for your generosity for those who really need guidance on this one niche. Your special dedication to getting the message along has been certainly helpful and has regularly encouraged most people like me to get to their aims. Your amazing important guidelines means a whole lot to me and especially to my peers. With thanks; from everyone of us.

 9. A lot of thanks for all your valuable labor on this web page. Gloria takes pleasure in carrying out research and it’s easy to understand why. All of us notice all about the compelling mode you give invaluable guidelines through the web blog and as well as boost contribution from other ones about this issue while our own simple princess is without question understanding a lot. Enjoy the remaining portion of the year. You’re doing a really good job.

 10. I am also commenting to let you understand of the incredible experience my wife’s daughter experienced going through your blog. She realized such a lot of things, including how it is like to possess an amazing giving character to make folks quite simply have an understanding of a number of hard to do topics. You really surpassed people’s desires. Thanks for providing those great, trusted, revealing and in addition fun thoughts on that topic to Jane.

 11. Thanks for all of your labor on this web page. My mother really loves making time for investigation and it’s really easy to see why. A lot of people hear all relating to the dynamic method you deliver very helpful suggestions by means of this blog and improve participation from visitors on the content so our favorite simple princess is always learning a great deal. Take advantage of the remaining portion of the year. You are doing a brilliant job.

 12. I would like to show my affection for your generosity supporting persons who really need help on this one issue. Your very own commitment to passing the solution across turned out to be quite effective and has truly empowered those like me to get to their ambitions. This useful useful information can mean a whole lot to me and somewhat more to my colleagues. Many thanks; from everyone of us.

 13. I truly wanted to jot down a brief word to express gratitude to you for those pleasant items you are writing on this site. My extended internet look up has now been paid with high-quality knowledge to write about with my pals. I would declare that most of us readers are extremely blessed to dwell in a very good site with very many lovely individuals with beneficial basics. I feel somewhat blessed to have discovered your entire webpage and look forward to really more entertaining moments reading here. Thank you again for all the details.

 14. I am glad for commenting to let you be aware of of the beneficial encounter my wife’s princess experienced reading your web site. She discovered plenty of issues, with the inclusion of how it is like to possess a marvelous helping heart to get the others with ease learn chosen problematic matters. You actually exceeded my desires. Thanks for delivering such warm and friendly, healthy, informative and unique tips about your topic to Ethel.

 15. I have to voice my gratitude for your kind-heartedness supporting persons that absolutely need help on the subject matter. Your special commitment to passing the message up and down had become unbelievably interesting and have continuously encouraged people much like me to arrive at their dreams. Your entire interesting hints and tips signifies a lot to me and further more to my office workers. Best wishes; from all of us.

 16. Thank you a lot for providing individuals with an exceptionally terrific possiblity to read articles and blog posts from this web site. It’s usually so cool plus stuffed with a lot of fun for me and my office acquaintances to search your web site the equivalent of three times a week to read through the fresh things you will have. And definitely, I am just actually pleased for the fabulous tips you serve. Certain two points in this post are easily the most beneficial I’ve had.

 17. I intended to draft you this very little remark in order to thank you the moment again considering the great concepts you’ve shared above. It is really wonderfully generous with you to make unreservedly what exactly many individuals would’ve sold for an electronic book in making some cash for their own end, most importantly considering the fact that you could have done it in case you desired. These principles in addition served to become a good way to be sure that other individuals have a similar dreams similar to my own to know much more when it comes to this condition. I believe there are some more fun occasions ahead for those who find out your blog.

 18. I simply had to thank you very much once again. I do not know what I would have implemented in the absence of these opinions revealed by you relating to that concern. It has been a horrifying matter in my position, but witnessing your expert style you solved that took me to weep over happiness. I am grateful for the service and in addition pray you recognize what an amazing job that you’re undertaking training some other people through your web blog. Probably you have never encountered any of us.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *