Billeder fra Kokkedal

Jeg elsker Kokkedal. Downtown. Hvis du kan se skønheden her, kan du se skønheden i meget. For eksempel på en dag som i dag, en helt almindelig tirsdag med solskin. Står af toget og hilser på stations-kebabmanden, som kommenterer min baby. På vej hjem møder jeg min udlejer og snakker om baby og fødsler, mens hun undervejs oversætter brudstykker af samtalen til en anden tyrkisk kvinde. På Torvet vinker jeg til cykelhandleren og hilser på den rare blomstermand. Køber en sodavand af falafelmanden, 10 kr. og iskold. Falafelmanden, som altid snakker med folk og kender deres navn. Giver dem kælenavne og kan huske hvad man skal have. En pita med falafel og humus, minus dressing, med chiliketchup. Er det til min mand, putter han ekstra meget af den stærke chili i. Han er altid glad og hilser på alle der går forbi. Ligesom cykelhandleren, der også er imam, kender næsten alle, på trods af at han ikke engang bor her. Alle smiler til mig når de ser min baby. Jeg letter på huen og viser hende sorte hår til alle tyrkerne, som om hun så ville blive mere accepteret. Hun hedder Eva, og er skyld i arvesynden. Det kan de jo være ligeglade med. Men også de føder deres børn i smerte. Måske er det egentligt et meget passende navn, for det gjorde godt nok ondt at føde sådan en matrone. På legepladsen møder vi de rumænske mødre, hvoraf den ene er min navnesøster og ligner kronprinsessen. Assad med det smukke hår og hans far med de skøre idéer. De store drenge med krudt i numsen leger gerne med Valdemar i sandkassen, begraver ham og bygger ting i sand til ham. Man møder nytilkomne hele vejen fra Usbekistan, og gamle garvede bestyrelsesmedlemmer. Overboen gav os en barselsgave, og vi forsøger at hjælpe hinanden her omkring, selvom ikke alle kan hjælpes. På Cafébiblioteket er der hyggeligt og gratis kaffe. Man møder dagplejens mand i Netto. I gymnastik-hallen mødes de hjemmegående til legestue, og der er også et par hippier iblandt, og nogle muslimske mødre, også danske konvertitter. Hver fredag lukker næsten hele torvet ned, fordi alle skal til fredagsbøn. I hvert fald mændene. Hver morgen går jeg forbi præstens hus, og en søndag hver 4. måned kigger jeg forbi folkekirken, når de frikirkelige pligter ikke kalder, eller når kroppen føles for tung og træt. Her kan man få kloge ord og stærk altervin, hvor saftevand er bandlyst. Ofte ser man de samme hver dag på de samme tidspunkter. Hundelufterne, skolebørnene, folk på vej til lægen, som ligger inde ved siden af. Grønthandleren der tømmer vognen med friske varer. Forældre på vej til og fra børnehaven. Man finder hurtigt ud af, hvem der er hjemmegående, når man selv kun har været afsted to dage om ugen siden november. Her er både blomster og beton, og næsten ligeså stille som på landet. For de fleste var det her ikke drømmen, men det er godt nok. I øjeblikke helt godt. Det her er vores gyldne middelvej.

20 thoughts on “Billeder fra Kokkedal”

 1. This web site is known as a stroll-via for all the data you wanted about this and didn抰 know who to ask. Glimpse right here, and also you抣l positively discover it.

 2. I am also writing to make you understand what a beneficial discovery my wife’s child had checking your web site. She figured out a wide variety of things, which include what it is like to have an incredible coaching nature to let other folks completely master certain extremely tough subject matter. You undoubtedly surpassed her expectations. Thank you for rendering such warm and friendly, trustworthy, educational and easy guidance on that topic to Gloria.

 3. I wanted to create you that tiny note to be able to thank you the moment again about the superb tactics you have discussed here. This has been certainly remarkably open-handed with people like you to supply unreservedly what exactly a number of people could have made available for an ebook to make some dough for their own end, most notably considering that you might well have tried it if you ever desired. Those inspiring ideas additionally worked to be the fantastic way to fully grasp other people have the identical fervor the same as my own to understand way more pertaining to this condition. I believe there are some more pleasurable times up front for individuals who read carefully your blog.

 4. There are some interesting deadlines on this article but I don抰 know if I see all of them middle to heart. There may be some validity however I’ll take maintain opinion until I look into it further. Good article , thanks and we want more! Added to FeedBurner as properly

 5. I just wanted to construct a comment so as to say thanks to you for the pleasant information you are posting at this website. My prolonged internet search has at the end of the day been recognized with reliable facts and strategies to go over with my co-workers. I ‘d assume that we website visitors actually are very much fortunate to be in a fabulous place with very many awesome people with great hints. I feel extremely fortunate to have encountered your entire webpages and look forward to tons of more thrilling times reading here. Thanks a lot once more for a lot of things.

 6. I’m writing to let you know what a fabulous experience my friend’s daughter found reading through your webblog. She picked up several pieces, not to mention how it is like to have a wonderful helping character to make the rest without difficulty grasp certain multifaceted subject matter. You truly surpassed my expected results. Thanks for delivering these precious, safe, revealing and also fun guidance on this topic to Tanya.

 7. After examine just a few of the weblog posts in your website now, and I really like your means of blogging. I bookmarked it to my bookmark website listing and shall be checking back soon. Pls take a look at my website as effectively and let me know what you think.

 8. Thank you for all your valuable efforts on this web site. My daughter takes pleasure in doing investigation and it’s really easy to understand why. A lot of people know all relating to the dynamic form you give sensible tips and hints on this web blog and therefore increase response from visitors on this point plus our favorite daughter has been becoming educated a lot. Have fun with the remaining portion of the year. You’re the one performing a good job.

 9. I wish to show my passion for your kind-heartedness for people who should have help on this important subject matter. Your very own dedication to getting the solution across had been exceedingly interesting and have all the time permitted ladies just like me to realize their pursuits. Your entire warm and friendly guidelines means a whole lot to me and still more to my peers. Thanks a lot; from each one of us.

 10. I intended to send you this little note just to give thanks the moment again for these lovely knowledge you have shared here. This is quite seriously generous of people like you to deliver openly all that most people would have sold for an electronic book to help make some profit for themselves, primarily considering that you could have tried it in case you desired. The strategies as well worked as a fantastic way to realize that the rest have a similar dream similar to my personal own to realize more and more in regard to this condition. I know there are numerous more enjoyable periods in the future for folks who look over your blog post.

 11. A lot of thanks for your own hard work on this site. Gloria really loves getting into internet research and it’s really easy to see why. My spouse and i learn all of the dynamic manner you present both useful and interesting ideas through this website and even cause participation from the others on this content so our own princess is in fact understanding a great deal. Have fun with the remaining portion of the new year. You’re performing a tremendous job.

 12. I am only commenting to let you understand what a wonderful encounter my friend’s princess undergone reading your site. She discovered such a lot of pieces, with the inclusion of what it’s like to possess a wonderful coaching nature to let the rest clearly grasp certain tortuous matters. You undoubtedly did more than readers’ expected results. Thanks for giving these interesting, safe, informative and in addition fun guidance on this topic to Lizeth.

 13. I’m just commenting to make you be aware of of the perfect experience my friend’s princess developed going through your web page. She learned lots of pieces, not to mention how it is like to have a wonderful teaching style to let folks just gain knowledge of specified multifaceted subject matter. You truly exceeded our own expected results. Thank you for coming up with those priceless, safe, edifying as well as easy tips on your topic to Kate.

 14. I not to mention my pals have already been going through the great recommendations on the blog then instantly came up with a terrible suspicion I had not thanked the web site owner for those secrets. The women are actually very interested to read all of them and already have in actuality been loving these things. I appreciate you for really being quite accommodating and for having such magnificent information most people are really desirous to be aware of. Our sincere apologies for not expressing appreciation to you earlier.

 15. I am only commenting to let you be aware of of the perfect discovery my child gained browsing your site. She noticed so many issues, which included how it is like to have an amazing helping character to get the rest very easily fully grasp chosen very confusing matters. You truly exceeded visitors’ desires. Thank you for offering the helpful, safe, revealing not to mention easy guidance on that topic to Evelyn.

 16. I happen to be writing to let you know of the perfect encounter my cousin’s child went through visiting the blog. She noticed some things, which included how it is like to have a very effective coaching spirit to let many more really easily thoroughly grasp selected extremely tough subject areas. You actually exceeded readers’ expected results. Thank you for giving these good, dependable, educational and unique thoughts on the topic to Jane.

 17. I wish to show my affection for your kindness in support of men and women who absolutely need guidance on this particular area. Your very own commitment to getting the message all around appears to be particularly productive and has continually permitted many people just like me to attain their desired goals. Your entire warm and friendly tips and hints can mean much a person like me and especially to my office colleagues. Best wishes; from everyone of us.

 18. I enjoy you because of every one of your efforts on this web page. My mom really loves setting aside time for investigations and it’s really simple to grasp why. Many of us learn all relating to the dynamic ways you give precious guidelines by means of the web blog and as well improve response from some other people on the concern plus my child is always studying a great deal. Take pleasure in the rest of the new year. You have been doing a splendid job.

 19. I am writing to make you understand what a helpful experience my wife’s princess had going through the blog. She figured out plenty of details, not to mention what it’s like to possess an excellent giving nature to let many more without problems gain knowledge of selected problematic subject matter. You truly surpassed readers’ expected results. Thanks for offering these interesting, trustworthy, revealing and even fun tips on that topic to Julie.

 20. Thanks a lot for giving everyone an extraordinarily brilliant possiblity to read from this site. It is always so sweet and as well , packed with a great time for me personally and my office colleagues to visit your web site the equivalent of three times every week to see the fresh issues you have. Not to mention, I am usually motivated with the great tricks you give. Selected 1 ideas in this article are definitely the most effective we have had.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *